Bölücü teröre, ihanete karşı mücadelede her zaman ön saflarda yer alan Yozgatlı gençlerin şahadet haberi yürekleri dağlıyor. Her şeye rağmen, ihanete ve odaklarına karşı 'Vatan sağolsun' demekten geri durmayan yüce Türk milleti, vatan sevdalısı Yozgatlılar Şehit Mustafa Tekgül'ü de bu duygularla toprağa verdi.
    Şehit Mustafa Tekgül'ü memleketi Sorgun'da yanık yürekler kalplerine gömdü. Gazeteci Durali Doğan, Şehit Mustafa Tekgül'ün ardından kaleme aldığı köşe yazısında Sorgunlu'nun duygularını dile getirdi.
    Doğan, Sorgun'da bir kez daha vatanın bölünmezliği, birliği uğruna verilen şehitlerin acılı ile bir kez daha yüreklerin yandığını, bu yangının Sorgunlu için ilk olmadığını yazdı.
    Doğan'ın her harfi anlam yüklü yazılı şu satırlardan oluşuyor:
    “Şehit Mustafa Tekgül...
    Sorgun'dan verdiğimiz tam kırk şehitten sonra gelen 41. şehidimiz.
    Yine bir karakol baskını, yine şehit. Bu sefer ki ateş Sorgun'a düştü. Hem de şehit haberini inşaat işçisi olarak gittiği İzmir'de alan bir gariban ailenin ocağına.
    Haberi alınca şehit ailesinin Agahefendi mahallesindeki evine gittim. Ana baba günü olmuştu. Şehidin evi ve yakınındaki evler bayraklarla süslenmişti.
    Belli ki şehit Mustafa Tekgül,  bu evde  tüm hatıralarını bırakarak, geride gözü yaşlı anne, baba ve 4 kardeş bırakarak uğruna canını verdiği vatanı için çarpışarak şehit olmuştu. Bayraklar bu kutsal şehadete şahitlik ediyordu.
    Acı haberi gece yarısı alan annesi, dedesi, kardeşleri ve tüm aile yıkılmıştı.   Şehidin evinde babası gelinceye kadar bekledim.
    Öğleye doğru bir figan daha koptu. Şehit babası geldiğinde evin önü mahşeri kalabalıktı. Adamcağız koluna girenlerin kucağında yığıldı kaldı. Amsulansla hastaneye kaldırıldı. Annesi zaten kendinde değildi.
    Bu cennet vatanımızda bugüne kadar böyle çok manzaralarla karşılaştık.
    Şehit evine akın eden vatandaşlarda büyük bir öfke ve tepki vardı.
    Bu tepki infiale dönüşerek yurt genelinde devam ediyor.
    Şehidin evinde herkes birbirine  şu suali soruyordu:
     -Bu terör neden bitmiyor. Daha kaç evladımızı bizden koparıp alacak! Bıraksınlar biz halledelim. Biz de dağa çıkalım, evlatlarımızla birlikte çarpışalım.
     İl genelinde Sorgun ilçemiz bölücü teröre en çok şehit veren ilçelerden birisi.
     Şehit Mustafa tekgül ilk olmadığı gibi son da olmayacak.
     Terör belasının kökü kazınmadan elimiz hep yüreğimizde olacak.
     Artık milletin sabrı taşmaktadır.
    Şehidimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.”
Editör: TE Bilişim