Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevine 17 oydan 13’ünü alarak seçilen hemşerimiz Haşim Kılıç’ı, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ve yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yumak makamında ziyaret ettiler.
    Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Bozok Üniversitesi’nin gelişmesinde, sorunlarının çözümünde her zaman yardımcı olmaya çalıştıklarını ve her zaman desteklerinin devam edeceğini belirterek, Bozok Üniversitesi’nin hızlı bir gelişim sürecini gerçekleştirdiğini; yeni kurulmuş olmasına rağmen özverili çalışmalarla hızlı ilerlemesini sürdürdüğünü ifade etti.
    Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar da ziyaretin üniversite adına oldukça olumlu geçtiğini söyledi.
    Uçar, ziyaretle ilgili şu bilgileri verdi: “Görüşmemizde kendisine Yerköy ilçemizde Üniversitemize tahsis edilmiş olan 2 bin 700 dönüm arazinin ne şekilde kullanılacağına ilişkin görüşmelerde bulunduk. Bu konuyla ilgili olarak Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi yapılması üzerine şartlı bir tahsis bulunuyor. Bunlarla ilgili çalışmalarımız sürecek. Ayrıca Kayseri Karayolu Üniversite arazimizin tam ortasından geçiyor. Bu yolun kampusumuzu ikiye bölmesi hem güvenlik açısından hem de Üniversitemizin en değerli arazisinin bu şekilde kullanışsız hale gelmesine yol açıyor ve ciddi bir problem yaratıyor.
    Bahsi geçen yolun kampüs dışından geçirilerek alternatif yollarla bunun çevre yoluna bağlanması için girişimlerimiz devam ediyor. Bir diğer paylaşımımız ise üniversitemiz kampüsünde inşa edeceğimiz ve Yozgat’ımızın tarihini kültürünü yansıtacak olan tarih, kültür ve araştırma merkezimiz ile camii inşaatımıza ilişkin oldu” dedi.
    Uçar, Kılıç’a kampusun yaşam alanı haline getirmek amacıyla yürütülen projeler hakkında ayrıntılı bilgiler verdiklerini söyledi.
    Kılıç’ın yakın ilgisinden dolayı oldukça memnun kaldığını dile getiren Rektör Uçar şöyle konuştu: “Çalışmalarımızdan büyük bir memnuniyet duyduklarını ve destekleyeceklerini dile getirdiler.
    Ziyaretimizle hem kendilerine görevlerinden dolayı hayırlı olsun dedik hem de Üniversitemizin son durumu hakkında bilgiler verme şansı bulduk. Üniversitemizin gelişmesinde desteklerini esirgemeyen Anayasa Mahkemesi Başkanımız Haşim Kılıç’a, yürütmüş oldukları Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevine yeniden seçilmesinden dolayı başarı diliyor hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Editör: TE Bilişim