Yozgat'ın yetiştirdiği usta gazetecilerden, yazdığı haberleri ve kitapları ile isim yapan Saygı Öztürk, dün Sözcü Gazetesi'nin Ankara temsilcisi oldu.
    Öztürk, “Artık daha aktif bir gazetecilik yapmak istiyorum. Sözcü gazetesi bu hedefim için en uygun gazete” açıklaması yaptı ve bu sabahtan itibaren yeni görevine başladı.
    Hürriyet Gazetesi'nin başarılı isimlerinden Öztürk'ün transferi basın camiasında da ses getiren transfer olarak yorumlandı.
    Bundan böyle yazıları ve haberleri ile Sözcü'de yazacak olan Öztürk, gazetemize yaptığı açıklamada daha aktif bir gazetecilik yapmak istediğini ve bundan böyle Sözcü Gazetesi'nde görev alacağını söyledi.
    Son 7 yıldır Hürriyet Gazetesi'nde görev yaptığını hatırlatan Öztürk, yeni görevinde de elinden geldiğince haberciliğini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağını sözlerine ekledi.
SAYGI ÖZTÜRK KİMDİR?
    1955 yılında Yozgat'ta doğan  Saygı Öztürk, gazeteciliğe lise yıllarında Yerköy’de sahipliğini gazeteci merhum Nazım Kayhan’ın yaptığı Yerköy Gazetesi’nde başladı. Daha sonra Yozgat’ta İleri Gazetesi Yazıişleri müdürlüğü görevi yaptı. 1978-1994 yılları arasında Hürriyet'te çalıştı. 1994-1999 yılları arasında Sabah gazetesinde görev yaptı. Ardından Star ve Gözcü gazetelerinde de çalışan Öztürk, Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Ankara Gazeteciler Cemiyeti ile diğer meslek örgüt ve kuruluşlarından ödüller almıştır.
Editör: TE Bilişim