İl Genel Meclisi Başkanı Üzeyir Arslan’ın görev süresinin dolması nedeni ile yapılan seçimle Ak Parti Meclis Üyesi Ayhan Can ikinci kez başkanlık görevine seçildi. Ak Partili 5 aday arasından tek aday olarak seçime katılan Can, 40 oyun 35’ini alarak ikinci kez meclis başkanı oldu.

       Yozgat İl Genel Meclisi Başkanlığını yürüten Üzeyir Arslan'ın görev süresinin dolması nedeniyle ikinci dönem görev yapacak Meclis Başkanlığı için aday belirlemek üzere sabah AK Parti il teşkilatında toplantı yapıldı. 5 aday adayı arasında yapılan oylama sonucunda 11 oy Ayhan Can, 5 oy Çağlayan Yıldız, 2 Oy Kazım Yalıcı, 5 oy Osman Başkan, 4 oy Ahmet Türker aldı. Oylama neticesinde meclis üyesi Ayhan Can aday olarak belirlendi.

    AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz düzenlediği basın toplantısında, meclis üyelerinin oylarıyla Ayhan Can'ı AK Parti Grubunun adayı olarak belirlediklerini söyledi.

     Öğleden sonra ise İl Genel Meclisi tek madde ile toplandı. Duran Yıldırım başkanlığındaki meclis toplantısında AK Parti Grubu Meclis Başkanlığı için Ayhan Can'ı önerirken MHP ve CHP aday çıkarmayacaklarını açıkladı. Yapılan oylama sonucunda tek aday olan Ayhan Can 40 meclis üyesinden 35'inin oyunu alarak meclis başkanı olurken, 5 oy da boş çıktı.

     Yozgat İl Genel Meclisi Başkanlığına bir dönem aradan sonra yeniden seçilen Ayhan Can yaptığı konuşmada, meclis üyelerine teşekkür edip, ''Yasaların meclisimize sunduğu imkanları Yozgat'ımızın menfaatine kullanmak asli görevimiz olacaktır. Yozgat'ımızın ilçeleriyle birlikte kalkınması, gelişmesi, sorunlarının çözümlenmesi noktasında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımız devam edecektir'' diye konuştu.

       Yozgat İl Genel Meclisi yarın yapacağı toplantıda diğer kurul üyelerini seçecek.

Editör: TE Bilişim