Libya'dan Marmaris'e özel bir feribotla getirilen işçilerden 12'si, Yozgat'a gelişlerinde yakınları tarafından davul zurna eşliğinde karşılandı.

     Libya'nın Zindan bölgesindeki Türk şantiyesinde çalışan işçilerden deniz yolu ile Marmaris'e getirilen 12 Yozgat'lı işçi, otobüsle geleceklerini yakınlarına bildirince şehirlerarası otobüs terminalinde akşam saatlerinden itibaren meraklı bir bekleyiş başladı.

     Libya'dan gelen işçileri davul zurna eşliğinde halay çekerek bekleyen yakınlarının, sevincine Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de eşlik etti. Başer, burada yaptığı açıklamada, ''Libya'da çalışan işçilerimizin Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin girişimleri sonucunda sağ salim ülkelerine dönmeleri sağlanmıştır.

            Bu mutlu günü, işçilerimizin yakınlarıyla paylaşmak için buradayım'' dedi.

     Libya'dan gelen işçileri taşıyan otobüsün saat 22.30 sıralarında terminale girmesiyle işçi yakınları otobüsün perona yanaşmasını beklemeden yolcularla kucaklaşmak için otobüse koştu. Libya'dan dönen işçilerin yakınları, aileleri, çocukları birbirlerine sarılıp, sevinç gözyaşları döktü.

     Yozgat'lı 12 işçiden Öcal Gönülal, Zindan bölgesindeki Türk şantiyesinde çalıştıklarını, olaylarla birlikte yağmanın başlamasıyla canlarını güçlükle kurtarıp, 15 kilometre uzaktaki bir köye sığındıklarını, daha sonra ise güvenlikli bölgeye götürülüp, deniz yolu ile Marmaris'e getirildiklerini söyledi.

     Dursun Umut isimli işçi ise birlikte çalıştıkları Trabzonlu bir arkadaşlarının özel nişancılar tarafından ateş edilerek öldürüldüğünü belirterek, ''Şantiyede 300 kişi vardı, hepimiz canımızı zor kurtardık'' diye konuştu.

     İşçilerden Ömer Kul da Türkiye'ye sağ salim gelip, yakınlarına kavuştukları için mutlu olduklarını ifade etti.

Editör: TE Bilişim