Boğazlıyan’da Hac vazifesini yerine getirmek üzere, diyanet kanalıyla kutsal topraklara gidecek ilk kafile törenle uğurlandı.
    Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla Boğazlıyan’dan kutsal topraklara giderek hac farizasını yerine getirmek isteyen 70 hacı adayı dualarla uğurlandı.
    Hac ibadetini yerine getirmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla Suudi Arabistan’a gidecek kafiledeki 70 hacı adayı için dün Cuma Namazı sonrası Merkez Çarşı Camii önünde tören düzenlendi. Törene İlçe Müftüsü Mehmet Akdeniz, müftülük görevlileri ile hacı adaylarının yakınları katıldı.
    İlçe Müftüsü Mehmet Akdeniz, hacı adaylarına çevrelerindeki insanlardan helallik almalarını isterken, hac vazifesinin de iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
    Kutsal toprakların manevi atmosferinden faydalanılmasını isteyen Müftü Akdeniz, kazaya kalmış ibadetlerin tamamlanması, zikir, tespih, salavat, dua, ibadet ve kuranı kerimle meşgul olunması gerektiğini belirterek, her an her durumda imtihan halinde olduğumuzun unutmaması lazım dedi.
    Boğazlıyan Müftüsü Mehmet Akdeniz, hacı adaylarına hac’la ilgili bilgiler vermesinin ardından okunan ilahi ve dualardan sonra hacı adayları gözyaşlarıyla kutsal topraklara uğurlandı.
“DUYGU DOLU ANLAR”-
    Öte yandan hacı adayları dün gözyaşları arasında hac ibadetlerini yerine getirmek üzere yakınları tarafından uğurlanırken hem hacı adayları hem de yakınları duygulu anlar yaşadı.
    Duygu dolu anların yaşandığı törende bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamazken, cami önünde toplanan hacı adaylarının, yakınları ile helalleşmeleri ve sonrasında vedalaşmaları, herkesin duygulu anlar yaşamasına sebep oldu.
“ALLAH HERKESE NASİP ETSİN”-
    Kutsal topraklara gitmenin heyecanını yaşayan hacı adayları çok değişik duygular içinde olduklarını söylediler.
    Çok huzurlu ve mutlu olduklarını ilk kez gittiklerini ve anlatamayacakları çok değişik duygular içinde olduklarını dile getiren hacı adayları, “İnşallah Allah kabul eder ibadetlerimizi. Allah herkese nasip etsin diye konuştular.
Editör: TE Bilişim