Akdağmadeni İlçe Tarım Müdürlüğü, çiftçilere uygulamalı olarak ''meyvecilik ve budama teknikleri'' konusunda eğitim çalışmalarını başlattı.

     İlçe Tarım Müdürü Musa Kazak, ilçede meyveciliğin ilerlemesi ve ürün veriminin artırılmasını sağlamak amacıyla böyle bir program gerçekleştirdiklerini söyledi.

     Kazak, meyveciliğin teşvik edilmesi amacıyla çiftçilere sertifikalı meyve fidanları dağıtıldığını, ancak çiftçilerin doğru bakım ve budama tekniklerini bilmediği için istenilen düzeyde ürün alınamadığını kaydetti. Doğru bakım yapılamadığından ağaçlarda çalılaşma ve yozlaşma görüldüğünü ifade eden Kazak, ''Targel projesi kapsamında merkez köylerdeki görevli ziraat mühendislerimiz çiftçi ile birebir ilgilenerek ağaç bakımı, budama tekniklerini ve gençleştirme işlemini uygulamalı olarak anlatıyor'' dedi.

     Tarhana, Boyalık, Altılı, Çardak, Kirsinkavağı, Bulgurlu, Boğazköy köylerinde budama eğitimleri yapıldığını, diğer köylerdeki eğitim çalışmalarına program dahilinde devam edileceğini anlatan İlçe Tarım Müdürü Musa Kazak, meyve ağaçlarının her dalının güneş ışığını ve rüzgar geçişini çok iyi alabilmesi gerektiğine dikkat çekti. Kazak, ''Bir ağacı budamak için yanına gidildiğinde ilk olarak ağaç üzerinde hastalıklı dal olup olmadığına bakmak gerekir. Hastalanmış, kurumaya yüz tutmuş, çatlamış, yarılmış veya böcekler tarafından dokusu zedelenmiş dal varsa öncelikle onların çıkarılması gerekir'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim