Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Türkmenistan Büyük Elçisi, Garnizon Komutanı, Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Başsavcı, daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı törenler Cumhuriyet Meydanı'nda de yapıldı.
    Cumhuriyet Alanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakmasıyla başlayan kutlama töreni, Atatürk'ün Yozgat'a gelişini temsil eden öğrenci grubunun Türk Bayrağı'nı Vali Şentürk'e teslim etmesiyle devam etti.
    Törende bir konuşma yapan Vali Necati Şentürk, Büyük Önder Atatürk'ün 86 yıl önce geldiği Yozgat'ı şereflendirdiğini belirtti.
    Yozgat'ın Atatürk'ün övgüsüne mazhar olduğunu anlatan Şentürk, ''Atatürk Bozok Yaylasının süvarileri için (Ünlü Süvarileri harp meydanlarında kahramanca dövüşen, Türk yiğitlerinin harman olduğu diyar. Bozok yaylasının çocukları var olun) diyor. Gerçekten bu şeref, dünya durdukça Bozoklular için Yozgat'ın yiğit halkı için kefaret eder'' diye konuştu.
    Şentürk, Ulu Önder Atatürk'ün bu ifadesine bir cevap vermek gerektiğini ifade ederek, ''Onu da acizane biz kaleme aldık ve bir şiir ile cevap vermeyi arzuladım'' dedi.
    Belediye Başkanı Yusuf Başer de konuşmasında devletimizin kurucusu, Büyük  Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Yozgat'a yaptığı ilk ziyaretin anlamlı ve manidar olduğunu söyledi.
    Başer; “Zira Milli mücadelede orduya doğrudan asker verebilen, Tekalif-i Milliye Emirleri gereği, Ordunun iaşesini sağlayan işgal görmemiş birkaç illerden biriside Yozgat' tır.15 Ekim 1924' de halkımızın büyük ilgisi ile karşılanması Atayı ziyadesiyle memnun etmiş, zaman zaman arabasını durdurarak onların hal ve hatırlarını sormuşlardır. O sağnak yağmur altında bir kaç yüz atlı ile  karşılama töreni yapılıp, fener alayı ile şehre girilmiş ; Bu meydanda büyük bir ateş yakılarak eğlenceler tertip edilmiştir” dedi.
    Konuşmaların ardından gerçekleştirilen Atatürk Koşusu Kros yarışmasında dereceye giren öğrencilere madalyaları dağıtıldı. Tören, öğrencilerin folklor gösterisi ve Mehteran Bölüğü'nün konseriyle sona erdi.
Editör: TE Bilişim