DAHA önce de İleri Gazetesindeki köşemde bu konuyu “AY-YILDIZLI Mezarları” iki defa yazdım, sorun çözülene kadarda yazmaya da devam edeceğim!                                           
Hem yerel, hem de ulusal basında birkaç kez gündeme gelen Yozgat Top Mezarlığı içerisinde etrafı duvarlarla çevrili kışlaya ait, görev şehidi askerlerimizin kabirleri garipler mezarlığını andırmakta.
Son bir ay içerisinde Top mezarlığına defnedilen iki dostumuzun yakınlarının cenazesine katıldım.
Bu konuyu daha önce gündeme getirmem sebebiyle gelişmelerle ilgili Yozgat halkı tarafından buradaki ay yıldızlı mezarların akıbeti hakkında sorulara muhatap oldum. 
Halkı konuyu takip ettiğini görmek hem sevindirdi, hem de üzdü. Tekrar gündeme getirmemi, buradaki askeri mezarlığın temizlenerek “Yozgat’ın milliyetçilik şiarına” yakışır hale getirilmesi gerektiğine vurgu yaptılar.
Sanırım yazmak sorunu çözmüyor!, İş başa düştü…
Konuyla ilgili kurumlarla görüşüp, gerekli izni alarak bu mezarlığı çalılıklardan temizleyip şehitlerimize yaraşır hale getirmek için kolları sıvama vaktidir.
Tıpkı bayrak boyama işinde olduğu gibi gönüllük kapsamında halkımıza çağrıda bulunarak mezarlık bakımını yapmalıyız. 
Maalesef Yozgat’ta işler böyle çözülüyor. Geçmişimizi örnek alarak, 90lı yıllarda merhum Erdal ÇINGI amcamızın yaptığı gibi, ellerimizi taşın altına koyma vakti.
Burada yatan askerler memleketlerinden uzakta, vatanın her karış toprağını korumak için askerlik vazifelerini yaptıkları sırada, genç yaşta Yozgat toprağında hayatlarını kaybetmişler, o günün şartlarında memleketlerine cenazeleri nakledilemediği için kışla içerisine defnedilmişlerdi. 
Her ne kadar isimleri yazılmamış olsa da 1990'lı yıllarda Yozgat Belediye Başkanı Mehmet ERDEMİR Beyin desteğiyle Yozgatlı gönüllüler tarafından başlarına ay-yıldızlı taşlar dikilmiş, Özellikle Erdal ÇINGI Amcamız resmi kurumlara yazılar yazarak bu askerlerin “görev şehidi” sayılması yaşamının sonuna kadar mücadelesini sürdürmüştür. Şimdilerde ise, ne askeriye, ne de belediye buraya sahip çıkmıyor! Bugün bu mezarlık kaderine terk edilmiş vaziyette, garipler mezarlığı konumunda.
Türk vatandaşı olarak buradaki acı manzara vicdanımızı sızlatmaya devam ediyor.
Gerekli izni alarak 11 Aralık Cumartesi günü burada çevre temizliği yapmak için duyarlı insanlarımızı kazma, kürek, bel vb teçhizatla Top Mezarlığına bekliyorum.
O yiğitler tıpkı Sarıkamış, Çanakkale, Dumlupınar şehitliği gibi Türk milletinin geçmişi, geleceğidir. Umuyor ve diliyorum ki, bir gün burada yatan askerlerimizin isimleri de belirlenir, bir abide yapılarak burada ölümsüzleşir.