Üniversite Teşkilat Başkanı Yasin Küçük, “İstanbul muhakkak fethedilecektir. Onu fetheden emir ne güzel emir, onu fetheden ordu ne güzel ordu, onu fetheden komutan ne güzel komutan.” Hadisine mashar olmak amacıyla ecdadımız birçok defa mücadele vermiştir. Bu hadisin tecellisi ‘İmkanın sınırlarını görmek için imkansızı denemek lazım.’ Diyen Fatih Sultan Mehmet’e nasip olmuştur” dedi.
Yasin Küçük, Fatih’in Allah’a teslimiyeti, imanı, inancı ve bu yola cihat için çıktığını hiçbir zaman aklından çıkartmadığını ve  zincirlerle boğazdan geçişin engellenmesi üzerine “Onlar boğazı zincirleyecek kadar zekiyse, bizde gemileri karadan yürütecek kadar deliyiz.” Sözüyle kararlığını, inancını, azim ve imanının neticesini en mükemmel şekilde ortaya koyduğunu belirtti.
Yasin Küçük, Fatih’in 53 günün sonunda 150 binden fazla askeriyle 29 Mayıs’ta İstanbul’u ve gönülleri fethetttiğini söyleyerek “İlay-ı Kelimetullah İçin Nizam-ı Alem davasında önemli bir adım atmış, bir çağı açıp bir çağı kapatmış, 7 iklime hükmeden Osmanlı İmparatorluğu’nun uzun yıllar başkentliğini yapmış bir medeniyet şehri haline gelen, iki kıtayı birbirine bağlayan, dünyanın merkezi ve en güzel şehri olarak adlandırılan, yeryüzündeki bütün ülkelerin kendi sınırları içinde görmek istediği mukaddes bir şehri fethetmişti. Bu hareket 21 yaşında hiçbir şeyden korkmayan, imanı ve inancı tam olan bir genç tarafından Fatih tarafından ve Fatih’i Fatih yapan Akşemseddinlerle, Ulubatlı Hasanlarla mümkün olmuştur” diye konuştu.
Küçük açıklamasını şöyle sürdürdü “Tekrar etmek istiyorum 21 yaşındaki bir genç tarafından. Sadece Bizans’a değil tüm dünyaya hükmedebilecek şuurda olan bir genç tarafından. Allah’ın yeryüzündeki halifem dediği Peygamber Efendimizin hadisine nail olmak, Allah yolunda kafirlere boyun eğdirmek için çalışmış ve bunu gerçekleştirmiştir. Kendinden sonraki nesillere azmi, imanı, inancı ve kararlığıyla örnek olmuştur. Alperenler olarak biz Fatih’in torunlarıyız ve Fatih’i örnek alıyoruz. “Zaferin sırrı Hz. Peygamberin izini takip etmektir.” Diyen Fatih’in izinden gitmek için çabalıyoruz. Biz Alperenlerin gayesi de “İlay-ı Kelimetullah İçin Nizam-ı Alem”dir. 563 yıl önce aynı düstürla yola çıkan Fatih gibi bu davaya gönül vermiş, inanmış Alperenlerin sayısı azalmayacak bilhassa artacaktır. Alperenler var oldukça nice Fatih’ler yeticek ve nice fetihlere yelken açılacaktır. Bizlere İstanbul’un fethini nasip eden Allah’a hamd, Rasulüne salat, fetheden Fatih ve askerlerine, Akşemseddinlere, Ulubatlı Hasanlara şükranlarımızı ve onları herzaman hayırla yad ettiğimizi söylemek istiyorum” şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim