Sarıkaya Ziraat Odası’ndan yapılan açıklamada hindi siparişi vermek isteyen çiftçiler için müracaatların alınmaya başladığı duyuruldu. 
Hindilerin tavuklara göre daha dayanıklı, uzun ömürlü, karkas randımanı ve beslenme değerlerinin yüksek olmasından dolayı karlı bir yatırım olduğu hatırlatıldı. 
Yılbaşında tüketimi, etinin sucuk salam gibi ürünlerde dana etine karıştırılarak kullanımı hindi yetiştiriciliğini cazip hale getirdiğine dikkat çekilen açıklamada, şu bilgiler yer aldı:  
“Diğer kanatlıların değerlendiremediği gıdaları değerlendirmesi etinin daha ucuza mal edilip 1,5-2 aylık olduktan sonra meraya çıkarılabilir ve her türlü ot, böcekle eslenebilir olması gelecek yıllarda kırmızı ete en büyük alternatif olacaktır. 
Hindi diğer kanatlıların değerlendiremeyeceği gıdaları değerlendirir, eti daha ucuza mal olur. Kanatlı etinin en kaliteli kısmı olan göğüs ve butlardaki et miktarı diğer kanatlılara göre fazladır. Hindi yediği yemi ete çevirme bakımından diğer kanatlılardan daha üstündür. Hindiler gezindikleri yerlerde otları, böcekleri, bilhassa hasattan sonra tahılların döküntülerini yiyerek değerlendirirler. Çevre dostudurlar. Eti oldukça lezzetlidir. Özelikle diğer etlere oranla, kolestol oranının düşük olması tercih sebebidir. Hindi eti vitamince zengindir. Ayrıca çinko gibi bazı elementleri ihtiva eder. Yağ ve kolestrol oranının düşüklüğü nedeni ile diyet için en uygun ettir. Karkas randımanı ve yenilebilir et oranı en yüksek olan hindi etidir. Kuluçka Dönemi Kuluçka Damızlık yumurta ve palazlar mutlaka hastalıksız sürülerden alınmalıdır. Yumurtaların döllü olması için kümeste 10 dişi için 1 erkek hindi bulundurmalıdır. Hindi civcivleri tabi kuluçka (bir hindiye 18 yumurta) veya kuluçka makineleri ile çıkarılabilip; kuluçka süresi 28 gündür. Kuluçkalık yumurtalar folluklardan günde dört defa toplandıktan sonra uygun şartlarda bir hafta bekletilip kuluçkaya konabilir. Sivri, yuvarlak, ürtüklü ve kirli yumurtalar kuluçkada kullanılmamalıdır. Yumurtalar kuluçka makinesinin inkübasyon bölümünde 24 gün, çıkış bölümünde ise 4 gün kalırlar.”

Editör: TE Bilişim