Yetkililer elektrik enerjisi kullanımının artmasıyla oluşan ciddi voltaj dalgalanmalarının elektrikli aletleri etkilediğini belirterek, "Kombi, televizyon, buzdolabı gibi sürekli enerji alan cihazlar bu tür etkilerden korunmalı" dedi.
Soğuk kış günlerinde aşırı elektrik enerjisi talebi şebekeleri zorlarken, elektrik arzındaki kalite sıkıntısı tüketicileri mağdur ediyor. Dağıtım şirketlerini daha kaliteli hizmet vermeye çağıran Yetkililer, "Artan elektrik enerjisi talebi ile ciddi voltaj dalgalanmaları başta elektronik cihazlar olmak üzere evlerdeki elektrikli aletleri etkiliyor. Kombi, televizyon, buzdolabı gibi sürekli enerji alan cihazlar bu tür etkilerden korunmalı" dedi.
Piyasada akım ve gerilim dalgalanmalarına karşı elektrik şebekesini koruyan cihazların satıldığını hatırlatan Uysal, bu alanda kaliteli yerli ürünlerin de bulunduğunu söyledi. Bu konuda öncelikli görevin dağıtım şirketlerine düştüğünü dile getiren Yetkililer, "Vatandaşı tedbir almaya sevk eden bu durum, dağıtım şirketlerinin daha planlı hareket etmeleriyle önlenebilir ve ek bir yatırıma gerek kalmaz" diye konuştu
Vatandaşlara tavsiyede bulunan Yetkililer, şunları söyledi:
"Binlerce lira harcanarak evlerimizde kullandığımız cihazlar, özellikle voltaj dalgalanmaları ile bir anda bozulabilir. Bu durumda dağıtım şirketleri aleyhinde kanuni haklar aranabilir, fakat günümüz şartlarında hemen netice veremeyebilir. Sonradan üzülmektense, 150-300 TL civarındaki bu cihazlar ile vatandaşlarımız devrelerini koruyabilir."
EPDK'nın dağıtım firmalarının bu durumunu dikkatle izlemesi gerektiğine dikkat çeken Yetkililer, "Elektrik arz kalitesi aynı zamanda gelişmişlik ölçüsüdür. Sürekli elektriklerin gidip geldiği bir ortamda ne doğru düzgün sanayicilik yapılır, ne de turizm. Bu konuyu çok ihmal ediyoruz ve önemli maddi kayıplar oluyor" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim