2011-2012 eğitim öğretim yılı geçen hafta başlamasına rağmen Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde taşımalı sistem ile ilçe merkezine taşınan yaklaşık 500 öğrenci okula başlayamadı. Geçtiğimiz yıl öğrencileri taşıyan servis şoförleri bu yıl geçen yılın iki katı fiyat isteyince Şefaatli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan ihale 5 kez iptal edildi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, servis şoförleri ile fiyat konusunda anlaşılamadığı için ihalelerin iptal edildiğini kaydederek, öğrencilerin sorununun en kısa zamanda çözüleceğini belirttiler.
     Şefaatli ilçesine bağlı Kaygılı köyü muhtarı Erhan Şahin, köydeki çocukların mağdur olduklarını belirterek ''Öğrenci servis şoförleri ile milli eğitim müdürlüğü arasında problemden dolayı servislerin öğrenci taşımıyor. Köylere servisler gelmiyor.
    Her yıl bu şekilde çocuklarımız mağdur oluyor. Servislerin karı için bizim çocuklarımız mağdur olmasın. Her yıl çocuklarımız okula geç başladığı için derslerden geri kalıyor. Sadece bizim köyümüz değil Şefaatli ilçesine bağlı tüm köylerde aynı sorun var. Yetkililerden biran önce soruna çözüm bulmalarını istiyoruz.
    Şehirdeki çocuklar okula başlarken, bizim çocuklarımız 20-25 gün geç başlıyor'' dedi.
     Şefaatli ilçesine bağlı Dedeli köyünden öğrenci velisi Mustafa Erbaş da köydeki öğrencilerin iki haftadır okula gidemediğini belirterek, ''Sorunumuzla kimse ilgilenmiyor, nerede valimiz, nerede kaymakamımız, nerede milli eğitim müdürümüz, kimse yok. Durumu iyi olan vatandaşlar çocuklarını kendi araçlarıyla götürüyor fakat okulda çocuklara yemek verilmediği için çocuklar bu defa da aç kalıyor. Çocuklar derslerinden geri kaldılar, yetkililerden sorunun biran önce çözümlenmesini istiyoruz'' dedi.
     Dedeli köyünden Havvanur Erbaş (7), bu yıl okula kaydolduğunu babasının kendisine okul forması aldığını ancak, okula gidemediği için formayı giyemediğini belirterek, servislerin biran önce gelmesini ve okula başlamak istediğini söyledi.
Editör: TE Bilişim