Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, kampüsü ikiye bölen karayolunun kampüs alanı dışına deplase edilmesi yönündeki çalışmaların aralıksız sürdüğünü bildirdi.
Karayolları Kayseri 6. Bölge Müdürü Aydın Doğan’ı makamında ziyaret eden Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, kampüste yaşanan yol sorunu ile ilgili gelinen son gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Rektör Uçar ziyaret sonrasında yaptığı yazılı açıklamada, göreve geldikleri günden itibaren öğrencilerle birlikte, üniversite personeli açısından ciddi tehlike oluşturan, her an trafik kazası riskinin yaşandığı karayolunun kampüs dışına deplase edilmesi gerektiği yönündeki görüşünü tekrarladı. Yolun deplase edilmesi yönündeki ilgili kurumlara gerekli resmi müracaatların yapılmış olmasına rağmen bu zamana kadar herhangi bir sonuç alınamadığını kaydeden Rektör Uçar, konuyu son olarak Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan'a iletmek zorunda kaldıklarını hatırlattı. Rektör Uçar, ''Karayolları Kayseri 6. Bölge Müdürü Aydın Doğan ile söz konusu yol hakkında gelinen son nokta ile ilgili bilgi alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldik. İşin başında net değildi ama şimdi gelinen nokta itibariyle olumlu bir noktadayız'' dedi.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, ''Kampüsü ikiye bölen yolun deplase edilerek kampüs dışına çıkarılması adına bundan önce olduğu gibi bundan sonraki süreçte de sonuç alınana kadar görüşmelerimiz ve çalışmalarımız devam edecek'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim