Yozgat Tarımsal Yayım ve Danışmanlık İl Teknik Komitesi'nin 2015 yılı ikinci olağan toplantısı, Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir başkanlığında gerçekleştirildi.

Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Yıldırım, Yozgat Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Yaşar Güven ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görevli Şube Müdürleri'nin katıldığı toplantıda konuşan Özdemir, Tarım Kanunu ile yürürlüğe giren 'Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri' çalışmalarının Yozgat'ta sorunsuz devam ettiğini söyledi.

Özdemir, 2014 yılı tebliğ kapsamında 2015 yılı içerisinde, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri kapsamında toplam 529 bin 200 lira ödeme yapıldığını belirterek, ''2015 yılı tebliğ kapsamında yapılan başvurular kabul edildi.

İlimiz merkez, Boğazlıyan ilçemizde birer serbest, Boğazlıyan Ziraat Odası'nda 2, Çayıralan Ziraat Odası'nda bir, Sarıkaya Ziraat Odası'nda 3, Sorgun Ziraat Odası'nda 5 olmak üzere toplam 13 tarım danışmanı ile 906 işletme sahibine danışmanlık hizmeti verilmektedir. Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmeti yapan tarım danışmalarına 2016 yılı içerisinde toplam 543 bin 600 lira ödeme yapılacaktır'' dedi.
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri'nin kalitesinin arttırılması, sahada karşılaşılan sorunların konuşulduğu toplantıda, komite üyeleri çözüme yönelik önerilerde bulundu, çözüme yönelik uygulamaların yapılması için kararlar alındı. 

Editör: TE Bilişim