Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Çapanoğlu Büyük Cami’de toplanan din görevlilerine hitap eden İl Müftüsü burada yaptığı konuşmada camilerin sadece ibadethane olmadığını ve aynı zamanda camilerin İslam’ın varlık işareti olduğunu söyledi.
Büyük Cami’de gerçekleşen program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Büyük Cami İmam Hatibi Cemal Şahiner’in okuduğu Kur-an-ı Kerim’in ardından Müftü Ahmet Poçanoğlu din görevlilerine hitaben bir konuşma yaptı. Müftü Ahmet Poçanoğlu camilerin yeryüzünde Beytullah’ın şubeleri olduğunu ve tüm Müslümanların camilerde toplanarak Beytullah’a yönelerek Allah’a kulluk görevini yerine getirdiğini belirtti. Müftü Poçanoğlu “Camilerimiz İslam’ın varlığının bir işareti ve simgesidir. Camilerimizde peygamber efendimizden bir koku vardır, gül kokusu vardır. Camilerimiz bütün milletimizin yan yana, omuz omuza gelerek müminlik bilinciyle toplandığı yerlerdir, camilerimiz eğitim yuvalarıdır. Kelamullah’ın öğretildiği dergahımızdır” dedi.

Din görevlilerinin ise peygamberden gelen imameti icra ettiklerini ifade eden Ahmet Poçanoğlu “Siz İmam Hatip kardeşlerimiz ise peygamber efendimizin yapmış olduğu imamlığı devam ettirenlersiniz. Toplumumuzda birlik, bütünlük ve kardeşliğin tesisinde imamlarımızın katkısı büyüktür, Ülkemizde ve ilimizde can ve mal emniyetinin tesisinde sizlerin katkısı büyüktür. Kitabımızdan ve peygamber efendimizin hadislerinden yaptığınız çağrılar ve vaazlar ile toplumumuz aydınlanmakta, güler yüz, muhabbet ve samimiyet yaymaktadır ben haftanızı tebrik ediyor aileniz ve çocuklarınızla hayırlı bir ömür diliyorum” şeklinde konuştu. İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu Büyük Cami’deki programın ardından  basın mensuplarına ve vatandaşlara Kur-an-ı Kerim hediye etti.

Editör: TE Bilişim