Kurca, ateşi yükselen hastanın Ankara’ya sevk edildiğini belirterek, hastanede tüm birimlerin hizmet vermeye devam ettiğini söyledi. 
Yozgat İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.İsmail Kurca yaptığı açıklamada; “Mers virüsü şüphesiyle Yerköy ilçesinde ikamet eden Hasan Yılmaz, Yozgat Devlet Hastanemize getirildiğinde gerekli izolasyon önlemlerini alarak takip ettik. Akşam ateşinin yükselmesi nedeniyle her ihtimale karşı Ankara Hastanesine sevki yapıldı” dedi.
Kurca, Mers virüsünün şiddetli solunum yolu hastalığına neden olduğunu ve virüsün bulaşmasından sonra ki ilk 15 günlük sürece dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. 
Kurca “Çünkü belirtiler bu zaman zarfında ortaya çıkar ve virüs bu ilk 15 günlük sürede vücutta yayılım gösterir. Nefes darlığı, öksürük ve ateş hastalığın en önemli belirtileri arasındadır. Fakat bazı hastalarda bu belirtilerle birlikte balgam da görülebilir” şeklinde konuştu.
Mers virüsünden korunmak için uygulanacak tedbir ve önlemleri de anlatan Genel Sekreter İsmail Kurca “Su ve sabunla sık sık ellerin yıkanması, gözlere, ağza ve buruna dokunulmaması, hasta insanlarla yakın temastan kaçınılması genel tedbir yollarıdır. Cinsel yolla ve hava yoluyla bulaşma riski taşıdığı gibi özellikle dokunarak da bulaşma riski yüksek olduğundan dolayı hastalık şüphesi taşıyanların tenlerine, eşyalarına ya da hastaların temas ettikleri yerlere temas edildikten sonra, temas edilen uzuv ya da eşya çok iyi şekilde temizlenmelidir.
Hac dönüşlerinin olduğu bu dönemde vatandaşlarımız dikkatli olmalı, belirteler varsa,ihmal etmeden mutlaka en yakın sağlık kuruluşlarına başvurmalılar” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim