Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü devreye giren NARVAS projesi hakkında Yozgatlı vatandaşları bilgilendirdi.

Sokağın Tomografisi Çekiliyor

Müdürlükten yapılan açıklamada, “NARVAS ile güvenli sokaklar. Karşılaştığınız uyuşturucu kullanım ve ticaretini UYUMA uygulaması veya 122 üzerinden mutlaka bildirin. Yapacağınız ihbarların yerini ve konusunu bildirmeniz yeterli. İsim bildirmeniz zorunlu değildir. Yapacağınız her ihbarda, NARVAS sistemi ile analiz ederek suç yoğunluk haritaları çıkarıyoruz ve bu noktalara şok uygulamalar yapıyoruz. Unutmayın yapacağınız ihbarla zehir tacirlerine yönelik çalışmalara destek olabilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

Sokağın Tomografisi Çekiliyor1

NARVAS NEDİR?

NARVAS, Narkotik Vaka Analiz Sistemi kelimelerinden oluşan bir kısaltmadır. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında geliştirilmiştir. NARVAS, narkotik suçlarla mücadelede kullanılacak.

Çekerek'te bir iş yerine operasyon yapıldı! Çekerek'te bir iş yerine operasyon yapıldı!

Bakan Yerlikaya NARVAS ile ilgili yaptığı açıklamada "Vatandaşlarımız tarafından yapılan bildirim, ihbarların, analiz edilmesine, yoğunluk haritası oluşturulmasına, yer ve zaman odaklı operasyonları sağlamaya çalışan bir yazılım projesidir. Bütün ihbarları NARVAS ile doğru kabul ediyor ve işlem yapıyoruz” dedi.

Kaynak: Alpaslan Demir