Seçim hükümetinde Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev alan Yalçın Topçu, resmi temasları kapsamında Kırşehir ilinin ardından Yozgat’a gelerek bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Bakan Topçu için valilik önünde karşılama töreni gerçekleşti.

Yozgat ziyareti kapsamında ilk olarak Valiliği ziyaret eden Topçu, burada valilik şeref defterini imzalayarak, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Birlik ve beraberlik mesajı veren Bakan Topçu, yedi düvele ve onların içerdeki işbirlikçilerine rağmen devletin güçlü, milletin ise kararlı olduğu mesajını verdi. Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, seçim hükümetinde bağımsız kimliği ile bakanlık görevi aldığını ve Yozgat’a gelirken, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun selamlarını getirdiğini söyledi.

Bakan Topçu açıklamasında “Bizim derdimiz Kürt, Türkmen meselesi değildir. Beş milyon hane birbirinden kız alıp vermiştir. Damatlarımız var, gelinlerimiz var. Beş milyon hane demek, bu ülkenin üçte ikisi demektir” diye konuştu.

SOSYAL HAKİKAT ORTADA

Kültür Bakanı Yalçın Topçu, “Bizim bölünme, ayrışma ve parçalanma gibi bir sosyal hakikatimiz yok” diye konuştuğu açıklamasının devamında: “Ben neticede o bölgelerin çocuğuyum muhacir bir aileden geliyorum. İlk ziyaretimi de oralara yaptım ben. Halkımız Türk, Kürt, Alevi, Sünni bir arada yaşama kararlılığındadır. Çanakkale’de dedelerimiz ne yaptıysa bölücü terör ve onun arkasındaki odaklara karşı aynısını yapıyoruz bizde” dedi.

Bakan Topçu, hükümetin bağımsız bir bakanı olarak konuştuğun ancak her şeyden önce bir vatandaş olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

“Ben istiyorum ki, tüm misyonumda da bunu savundum. Ay yıldızlı bayrak semalarımızdan gitmesin, ezanımız dinmesin. Bu çerçevede istediğim şudur. O günkü şekli, şemali başkaydı, bugün başka. Yüzyıl evvel cetvelle çizilen coğrafyayı yeniden çiziyorlar ve istiyorlar ki bu coğrafya birbirine girsin. Ümmetin bahadır evlatları birbirine düşsün, Türkiye diz çöksün”

Vali Abdulkadir Yazıcı ise Bakan Topçu’ya Sarıkaya İlçesi’nde bulunan tarihi Roma Hamamı hakkında bilgi aktararak, buranın turizme açılması için Bakan Topçu’dan destek talebinde bulundu.

Günün anısına Vali Yazıcı, Bakan Topçu’ya çeşitli hediyeler takdim etti.

Valilik ziyaretinin ardından belediyeye geçen Topçu, burada da Belediye Başkanı Kazım Arslan’ın konuğu oldu.

Başkan Arslan, belediyeye ait atölye ve kurslarda üretilen Yozgat’a has hediyelik çeyiz sandığı ve ametist taşından üretilen tesbih hediye etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün tadilata alınan binasında da incelemelerde bulunduktan sonra, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaretle devam etti. Topçu daha sonra Yozgat’tan Çorum iline hareket etti.

Editör: TE Bilişim