GENÇLİK ve Spor Bakanlığınca desteklenen “Yazarlık Atölyesi” dersleri Yerköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde başladı. 12 ay  boyunca devam edecek olan "Yazarlık Atölyesi" derslerine 50 öğrenci katılıyor. Yazarlık Atölyesi projesinin sorumluluğunu aynı okulun edebiyat öğretmeni Yusuf Karadavut yürütüyor. Okulun tüm öğretmenleri  projeye destek veriyorlar.
Bir yıl boyunca devam edecek olan Yerköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki Yazarlık Atölyesinde alanında uzman öğretmenler ders verecek. Ders Konuları: Edebi Metin Yazarlığı, Osmanlıca, Çocuk Edebiyatı Yazarlığı, Pedegoloji dersleri gibi okuma ve yazmaya yönelik özel dersler konu edinilecek. Yazarlığın Kuralları usulleri anlatılacak.
Yazarlık Atölyesi Projesinin amacı: öğrencilere okuma ve yazmayı sevdirmek, Okumanın yanı sıra düşündüğünü, tasarladığını yazarak ifade edebilmek, Özgür düşünceye sahip olmak ve bilimsel çalışmayı teşvik etmek. Düşünen, üreten ve düşündüğünü ifade edebilen, kendine güvenebilen bir gençlik yetiştirmek. Yazılı ve sözlü anlatım zenginliği kazanabilmek.
Yerköy Yazarlık Atölyesi Projesine okul yöneticileri, idareci ve öğretmenler tam kadro destek veriyorlar. Öğretmenler projenin arkasında olduklarını dile getirmektedirler. Ayrıca Yazarlık Projesine YİMDER- Yerköy İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği ve YOŞAY-DER Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği de yardımcı olma sözü verdiler.
Yerköy Kız Anadolu Lisesinde bir yıl süreyle devam edecek olan “Yazarlık Atölyesi”  kapsamında derslerin yanı sıra seminer çalışmaları, konferanslar, yazar- okuyucu buluşmaları, kitap okuma etkinlikler de yapılacak. 
Bu süre içinde 2000 de kitap satın alınacak. 2000 kitap okul Kütüphanesi'ne kazandırılmış olunacak. Ayrıca Yazarlık Atölyesine katılacak öğrencilerin seçme ve edebi değerdeki eserleri de kitap haline getirilerek yeni bir eser kazandırılmış olunacak.
“Yazarlık Okulu Atölyelerini”  önemsiyoruz. Okul projelerimizin arasına " Yazarlık Okulu Atölye" projesini de koymalı bu konuda ciddi çalışmalar yürütmeliyiz. Okuyan, yazan, düşünen, üreten ve araştıran bir nesil yetiştirmek zorundayız. Bilimsel çalışmayı rehber edinmeliyiz. Ülkemizin bu gençlere ihtiyacı vardır. Çünkü geleceğimiz onların elleriyle şekillenecek.
Sözün özü deriz ki: Edebiyat Atölyeleri- yazarlık okulu her il ve her ilçede açılmalı, bu çalışmalar projelere dökülmeli, alanında uzman yazar- çizer tanınmış, kabiliyetli,  yetenekli insanlarımız görevlendirilmeli. Yazarla okuyucu buluşturulmalı  ve sözlü anlatımın yanı sıra yazılı anlatım da geliştirilmelidir.
İLESAM; Kültür ve Turizm Bakanlığının desteği ile Türkiye genelinde bu manada ciddi bir adım atmıştı. 7 Bölge ve 7 şehirde başlattığı” Edebiyat Atölyeleri” dersleri  devam ediyor. Yozgat’ta bu çalışmalar Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesinde yürütülüyor. 
Yerköy Kız Anadolu İmam Hatip  Lisemiz de bu güzel çalışmayı kendi okulunda Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile  YENİ BİR PROJE YAPARAK  başlatmış oldu. Bizler de bu projenin destekçisi ve yardımcısı olmak zorundayız.. Gençlerimiz okumaya, yazmaya özendirilmeli ve kabiliyetli yetenekler gün yüzüne çıkarılarak mutlaka desteklenmelidir. Zaten projelerin amacı da bu değil midir? Farkındalık yaşatmak ve kabiliyetli,  yetenekli gençlerin elinden tutup gençlerimize sahip çıkabilmek. Onları hayta ve topluma kazandırmak…