Türkiye genelinde sıcak geçen kış mevsimi meyve bahçelerini vurdu. Erken uyanan meyve ağaçlarının don vurgununa maruz kaldığı Yozgat’ta, kayısı ve şeftali ağaçları kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Bahçe ekim dönemine giren çiftçi, bahçede üreteceği sebze için çalışmaya başladı.
Don vurgununun etkili olduğu merkeze bağlı Divanlı Köyü’nde vatandaşlar, çiçekleri üzerinde kuruyan şeftali ve kayısı ağaçlarının dışındaki diğer ağaçların da erken çiçek açtığı için aynı tehlike ile karşı karşıya olduğunu söyledi.
UMUTLAR BAHÇEDE 
Bir senelik beklentisinin soğuk vurgunu yediğini söyleyen Divanlı  Köyü sakinleri; “Bir senelik emeğimiz geçti, gitti. Bu sene meyve ağaçları erken çiçek açtı. Aslında bizim köyde bi mevsimde meyve ağaçları çiçek açmazdı. Bu sene erken çiçek açtığı için don vurdu. Kayısı ile şeftali ağaçlarından tamamen umut yok.
Meyve bahçeleri erken çiçek açınca tamamen soğuk vurdu. Ağaçların üzerindeki çiçekler dökülüyor. Diğer ağaçlar da şimdilik başka zarar yok. Ekinler de sıkıntılı” dedi.
BAHÇE EKİMİ
BAŞLADI
Divalı Köyü sakinleri meyve ağaçlarının soğuktan etkilenmesinden dolayı bahçe ekimine yöneldiklerini söylediler.
Bahçelerde yetiştirecekleri sebzelerin hiç olmazsa giderlere katkıda bulunması umudunda olduklarını belirten köylüler,  mevsimlerde düzensizliğin meyve bahçeleri ve ekinlerdeki verimi yarı yarıya düşürdüğünü belirttiler.

Editör: TE Bilişim