Toplantıya Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Devlet Sert, Genel Merkez Hukuk Müşaviri Avukat Mehmet Ali Kaybaşı, Yozgat Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, Belediye başkan yardımcıları Talip Karsıloğlu, Ahmet Akgün ve sendika üyeleri katıldı.
Toplantıda taşeron işçilerin sorunları ve çözüm önerileri, taşeron işçilerde toplu iş sözleşmesi süreci, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımlarında toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan fiyat farkının ödenmesine dair yönetmelik gibi konular ele alındı.
 
Toplantıda konuşan Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert, taşeron işçiliğin yıllardır kanayan yara olduğunu ve yeni çıkarılan yasa ve yönetmeliklerle kanayan yaraya dur demek için çalıştıklarını belirtti. Devlet Sert, “Başta Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Mahmut ARSLAN olmak üzere sendikamızın her kademesinde göreve alanların gece gündüz demeden mücadele etiklerini ifade etti. Emek hırsızlığının önüne geçilmesini, işçinin alınteri kurumadan verilmesi gerektiğini belirtti.  Taşeron işçilere Hak-İş Ve Hizmet-İş Sendikasını Tercih ettikleri için teşekkür eden Devlet SERT, yuvanıza hoş geldiniz, çıktığımız bu yolda bu halı mücadelemizde bizi yalnız bırakmayınız, birlik beraberlik ve örgütlenmenin olduğu yerde başarı gelir, bu zorlukları birlikte aşacağız, hiçbir şeyden korkmayın, haklı mücadelenizden asla vaz geçmeyin, artık sizin arkanızda dağ gibi duran bir sendikanız var” dedi. 
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ise yaptığı konuşmada her zaman işçinin alın teri kurumadan hakkının verilmesini savunduklarını dile getirdi ve  göreve gelmelerinden bu güne  kadar işçilerinin alın teri kurumadan hakkını ve maaşını aldığını söyleyerek az harcama ile çok iş yaptıklarını altını çizdi. Hizmet İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız da toplantıda yaptığı konuşmada “Yozgat Şube Başkanlığı olarak 2015 yılı bizim için toplu-iş sözleşmesi yılı olacak. Yozgat merkez ve ilçelerinde kamuda çalışan 2500 taşeron işçi var. Bu işçilerin 1800 işçinin sendikamıza kayıtların yaptık. Üye Kayılarımız halen devam ediyor.  Şubemize bağlı 20 belediye ve 15 şirkette toplu-iş sözleşmesi yapmak için yetkilere müracaat ettik. Allah’ın izni ile bu yıl içerisinde şubemize bağlı 1500 taşeron işçisini bu toplu-iş sözleşmelerine kavuşturacağız” şeklinde konuştu. Toplantı daha sonra taşeron işçilerin sorunlarıyla ilgili istişare şeklinde devam etti.

Editör: TE Bilişim