Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Ferman Zararsız, yönetim kurulu üyeleri ve basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
Sendika faaliyetleri hakkında bilgiler veren Zararsız, güçlü bir Türkiye’de taşeron işçilere kadro sözü verildiğini hatırlatarak, “Sendika olarak bize verilen sözün gerçekleşmesi adına, taşeron işçilerin hakkı olan kadroyu alabilmek adına referandumda ‘evet’ diyeceğiz. Çünkü  evet çıkması durumunda Türkiye daha güçlü, daha aydınlık ve müreffeh bir noktaya gelecek ve bu şekilde kadro alabileceğiz” dedi.

Ferman Zararsız,  Türkiye’nin istikrarı ve gelecek nesillerin huzur ve selameti için, taşeron işçilerin ve tüm üyelerin hakların için anayasa değişikliğine tam destek verdiklerini ifade ederek, “Biz Hak-İş İl Başkanlığı olarak,  Akdağmadeni ilçemizden başlayarak, 26 belediye ve 60 şirketin işyerlerinde, 3 bin 600 sendikamız üyesi işçiye Anayasa değişikliğine tam destek geleceğimiz için evet kampanyası yürüterek, neden Evet denilmesi gerektiğini üyelerimize anlattık. Bu tablo karşısında biz Türkiye için taşın altına elimizi değil gövdemizi koyduk. Parti, mezhep, inanç ve fikir ayrılığı gözetmeksizin tüm vatandaşlarımızı, üyelerimizi bu kutlu hizmet yürüyüşüne katılmaya ve ‘evet’ demeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

MÜCADELEDEN VAZGEÇMEDİK
Yozgat Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Ferman Zararsız, sendika olarak  kadro mücadelesinden vazgeçmediklerini ve bu mücadelenin yoğun ve ısrarlı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Başkan Zararsız, mevcut sistemde toplu iş sözleşme sürecinin 7 ila 8 aylık bir süre aldığını ve toplu iş sözleşmesinde 2 ay kamu işveren sendikasında bekleme yaşandığını vurgulayarak, “Ayrıca 60 günden sonra arabulucuya gönderiliyor. 30 gün sonra grev oylaması yapılıyor, yüksek hakem kuruluna gönderiliyor, yüksek hakem kurulu geriye dönük toplu iş sözleşme yapıyor.  Çerçeve sözleşmesi çıkar ise bu toplu iş sözleşmesi süreci iki aya inecektir.  Toplu iş sözleşmelerin en kısa sürede sonuçlandırılması için taşeron işçilerimize kadro verilmesi için evet diyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde taşeron işçilere sendikal haklarını verdiğini hatırlatan Ferman Zararsız, “Sayın Cumhurbaşkanımız, inşallah referandumdan sonra taşeron işçilerimize kadrolarını da verir, taşeron işçilerimiz rahatlar.  Taşeron işçilerin sorunlarını gündeme getiren ve her zaman gündemde tutan sadece Hak-İş olmuştur. Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan’a teşekkür ederiz. Taşeron işçilerimize ‘Hakkın Bize Emanet’ diyerek yola çıktık.  Yolumuz uzun, yolumuzun sonunda tüm taşeron işçilerimize kadro istiyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim