Süper Kupa maçı iptal mi? Sorusu gündem oldu. Son dakika haberinin sosyal medyada yayılmasının ardından vatandaşlar bu sorunun cevabını merak ediyor. Peki, Süper kupa maçı iptal mi?

Süper Kupa maçının iptal edilip edilmediği sorusu gündemi sarsmış durumda. Son dakika haberinin hızla sosyal medyada yayılmasının ardından, vatandaşlar bu önemli sorunun cevabını araştırıyor. İşte, Süper Kupa maçının iptal olup olmadığına dair detaylar:

süper kupa

İKİ TAKIM DA REST ÇEKTİ!

Sosyal medyada hızla yayılan "Süper Kupa maçı iptal mi?" sorusu üzerine, spor otoritesi İlhan Tüysüz açıklama yaptı. Tüysüz, şu ifadelerle bilgi verdi:

"Bir bilgi de benden... Hem Galatasaray hem de Fenerbahçe, 'Sahaya çıkmayız' restini çekmiş. Bu nedenle paldır küldür acil durum toplantısı planlanmış."

süper kupa (1)

"SAHAYA ÇIKMAYIZ" AÇIKLAMASI YAPILDI

Galatasaray yetkilisi Nevzat Dindar, Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan'a ulaştığını belirterek şu açıklamayı aktardı:

"Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan’a ulaştım. Yazgan, 'İstiklal Marşı'na izin verilmezse sahaya çıkmıyoruz' dedi."

MAÇA SAATLER KALA DÖRT ŞEYE İZİN VERMEDİ

Yağız Sabuncuoğlu sosyal medya hesabından şu şekilde açıklama yaptı:

"Süper Kupa maçı öncesinde Arap yetkililer Riyad’da dört şeye izin vermedi.

  • Atatürk posteri
  • Yurtta Sulh, Cihanda Sulh pankartı
  • Atatürk tişörtü
  • İstiklal Marşı

Araplar kararından geri dönmezse iki takım da maça çıkmayacak." 

s. kupa (1)-1

Galatasaray ve Fenerbahçe derbisi öncesi teknik direktörlerin karnesi Galatasaray ve Fenerbahçe derbisi öncesi teknik direktörlerin karnesi

TFF YAŞANAN GELİŞMELERE İLİŞKİN AÇIKLAMADA BULUNDU

TFF’de yaşanan gelişmeler ışığında Süper Kupa Maçı Türk Bayrağı huzurunda, 100. Yıl Kutlama Etkinlikleriyle, Şehitler için saygı duruşuyla ve sanatçı Norm Ender’in okuyacağı İstiklal Marşı ile başlayacağını duyurdu.

s. kupa (2)

ALİ KOÇ MAÇA ÇIKMAMA KARARI ALDI

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar iddialara ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Fenerbahçe Atatürk tişörtü ve Yurtta Sulh Cihanda Sulh pankartıyla çıkacaktı. İzin vermediler. Ali Koç maça çıkmama kararı aldı."

Bu açıklama üzerine Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un resmi olarak maça çıkmama yönünde bir karar almadığı ve Suudi yetkililer ile görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

UĞUR DÜNDAR'DAN İLK AÇIKLAMA

s. kupa (1)

Uğur Dündar sosyal medya hesabından son dakika yaptığı paylaşımla; "Suudi Arabistan'da oynanacak Süper Kupa Finali için Kulübümüzün ve Galatasaray'ın ortak duruşları ve TFF'nin girişimi sonucu maç öncesindeki seromonide İstiklâl Marşımız okunacak ve karşılaşma öyle başlayacak." dedi.

Kaynak: Haber Merkezi