“Yerel İktidarların Küresel İktidarla İmtihanı” üst başlıklı sohbet toplantısı BEYDER dernek binasında yapıldı. Programı güzide bir topluluk takip etti. 
Bozok Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Cesur, son iki asırlık süreçte özelde Türklerin genelde bütün Müslümanların Batı karşısında bir mağlubiyetle karşı karşıya olduğunu ifade etti. 
Batı’nın gerek iktisadi gerek bilim ve teknik gibi yönlerden yükselişe geçmesinin ardından Müslümanların giderek kendi coğrafyalarında ve dünyada edilgen bir konuma mahkûm olduğunu ve haklarını savunamaz, kendi iradesini kullanamaz bir hale geldiğini iade eden Cesur, Batı’ının Fukuyama, Huntington, Brzezinski gibi aydınlarla mütemadiyen “Batı medeniyetin son halkasıdır, hiçbir güç onun önüne geçemez” gibi anlayışı pompaladığını belirtti. 
Bu anlayış gereği Batı’nın yerel iktidarları her zaman kendi kontrolünde tutmaya çalıştığı bu yüzden de Müslüman coğrafyada Arap Baharı, BOP gibi projeleri uygulamaya koyduğunu ifade eden CESUR, Pakistan’da Ziya’ül Hak’ın Türkiye’de Erbakan hükümetinin Küresel İktidara rağmen iktidarda kalamadığını belirtti. CESUR son olarak umutsuz olmadığı, bu durumu tersine çevirebilmek için Türk-İslam Kültür ve Medeniyetinin yeniden ihya ve inşasının gerekli olduğunu bunun için de Türk milletinin iman ve ruh tazelenmesine ihtiyacı olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim