Doğalgaza olan talebin il genelinde giderek arttığı ve soğuk havaların ise iyiden iyiye kendini gösterdiği Yozgat’ta oduna ve kömüre talep gittikçe düşüyor.
    Kış aylarının yaşandığı günümüzde odun ve kömüre olan talebin geçen yıla göre yüzde 40 gerilediğini söyleyen esnaflar, “Yakın zamanda vatandaşların tekrar kömürle buluşacağına inanıyoruz” dediler.
    20 yıldır bu sektörde çalıştığını söyleyen Haşim Bozkurt; “Şu sıralar kömüre ve oduna talep yok. Doğalgazın şehrimize girmesi ile birlikte hemen hemen bütün apartmanlar ve daireler doğalgaz sistemine geçiş yaptı.
    Tabi ki bizim sektörümüzü de bu olay olumsuz olarak etkiledi. Bu yıl özellikle geçen yıla oranla yüzde 40’lık bir gerileme oldu satışlarımızda. Doğalgaz kullanmayan vatandaşlar odunlarını yazın traktörcülerden alıyor. Kömürlere gelince de doğalgaz sistemine geçiş yapan ancak ısıtma konusunda randıman alamadığı için merkezi sistem olarak kömür kullanan apartmanlara kömür satışı yapıyoruz. Onun dışında doğalgaza geçemeyen ve yoksul olana devlet kömür dağıtıyor. Parası olan da doğalgaz kullanıyor zaten, bize bir tek ısınma kalitesini bilen binalar kalıyor. Kömürün fiyatında fazla bir oynama yok. Tonu 400 TL olan ithal kömürün torbasını 10 TL’ den odunun torbasını ise 8 TL’ den satıyoruz. Ama ilerleyen günlerde doğalgaz fiyatlarının artışı ile kömüre dönüş olacağını umut ediyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim