Cumhuriyetin vatanın bağımsızlığı ve milletin hürriyeti uğruna ölümü göze almış kahramanların Türk milletini ayağa kaldırma mücadelesinin eseri olduğunu söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ergin Çınarer; “Bu ideal yönetim biçimine kavuşmak için, Türk Milleti onurlu ve yürekli bir İstiklal mücadelesi vermiştir. Türk'ün İstiklal mücadelesi, Vatan, Millet ve Bayrak sevgisinin milli irade kavramına dönüştürülerek, Türk toplumuna Millet olma şuurunu kazandıran şerefli bir mücadeledir” dedi.
    Yaptığı yazılı açıklama ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan MHP İl Başkanı Ergin Çınarer, tarihten örnekler verdiği mesajında Türk milletinin tehlikeyi kavradığında nasıl kenetlendiğinin azim ve kararlılığının her türlü tehdidi bertaraf ettiğini söyledi.
    Çınarer; “Tarihin en zor dönemlerinde nice fırtınalarla baş eden büyük milletimizin; son dönemlerde ülkemizin üzerine adeta bir kâbus gibi çöken kara bulutları dağıtacağından asla şüphemiz yoktur.
     Aradan geçen 87 yıl sonra ülkeyi yönetenlerin, bir asırlık devlet ve millet kaynaşmasını geriye döndürecek, toplumsal gerginlikleri artıracak ve devletimizin temel niteliklerini sarsacak boyutta gaflet sergilediği son zamanlarda Cumhuriyet ruhumuzun anlamı çok daha önem kazanmıştır” dedi.
    MHP'nin ülkenin geleceği adına yürüttüğü programlardan da bahseden Çınarer'in açıklaması şöyle oldu: “Ülkemizin bütünlüğü, kalkınması, gelişmesi; memleketimizin her köşesindeki vatandaşlarımızın kaynaşması, ortak değerler etrafında kenetlenerek gururla ve huzurla yaşaması; Türkiye'nin sözü geçen, güçlü bir devlet olarak geleceğe taşınması” için; dün olduğu gibi bugünde her türlü hizmeti ve fedakârlığı yapmaya hazır ve kararlıdır.
    Bu duygular içerisinde; Tarih boyunca vermekte olduğumuz “var olma” mücadelesinde, canlarını feda ederek, kutsal vatan topraklarıyla bütünleşen aziz şehitlerimizi, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, kahraman gazilerimizi minnetle ve şükranla yâd ediyorum.
    Sonsuza dek yaşatmaya azimli olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm bayramlarının; huzurlu, güvenli ve müreffeh bir ortamda kutlanmasını diliyorum.”
       
Editör: TE Bilişim