Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, İlçe Emniyet Amirliğinin yer sorununu da çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

            Mülkiyeti hazineye ait eski İmam-Hatip Lisesi binasının hali hazır durumuyla kullanılmayacağı için program dahilinde burayı Emniyet Müdürlüğüne tahsis etmeyi planladıklarını ifade eden Erbir, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

            Belediye Başkanı Ali Osman Erbir; “İlçe Emniyet Amirliğimizin  yer sorununu mutlaka çözeceğiz. Bu konuda Mülkiyeti Hazineye ait mevcut eski İmam Hatip Lisesi binası hali hazır durumuyla kullanılamayacağına göre biz orayı plan ve proğram doğrultusunda hızlı bir şekilde yıkarak emniyete tahsisini sağlayıp yapımı noktasında imkanlarımızı kullanacağız. Böylelikle bir an önce başlanırsa Emniyet Müdürlüğü Hizmet binamız yapılmış olur” dedi.               

MOBESE PROJESİNİN YÜZDE 40 BELEDİYEDEN

            Başkan Erbir, ilçede kurulması planlanan MOBESE sistemi hakkında da bilgi verdi.

            Erbir şunları söyledi: “Sarıkaya’da  kurulması planlanan MOBESE Sistemi için altyapı çalışmaları kapsamındaki kazı çalışmalarını Sarıkaya Belediyesi üstlenecek.

            İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin bize verdiği bilgiye göre  Mobese projesinin bedelinin   yüzde 40'ını kazı çalışmaları oluşturuyor  bizde Belediye olarak bu bedeli üstleneceğimizi söyledik.

            Sarıkaya Mobese projesinin Yaklaşık 900 bin lira bedeli var. MOBESE çalışmasının yüzde 40'ını Sarıkaya belediyesi üstlenecek makinelerimizle, işçimizle katkıda bulunacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim