Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, yaptığı konuşmada, Yozgat Şeker Fabrikasının 4 bin 500 üretici, 400 çalışanı olan bir fabrika olduğunu, her bir ailenin 5 kişi olduğunun düşünülmesi durumunda yaklaşık 20 bin nüfusa kazanç sağladığını söyledi.
     Kılıç, son zamanlarda şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili kaygıların yaşandığına işaret ederek özelleştirmenin devletin iktisadi alandan çekilmesine yönelik bir çalışma olduğunu kaydetti. Yozgat Şeker Fabrikası Müdürü Ali Berber de 14. dönem pancar alım kampanyası süresince, fabrikaya bağlı 6 bölgede 184 köyde 4 bin 460 çiftçi tarafından 67 bin dekar alanda pancar ekildiğini ifade etti.
     Fabrikanın günlük pancar işleme kapasitesi 3 bin 700 ton olduğu söyleyen Berber, şunları dedi:
     ''İşlenecek olan 346 bin ton pancardan, 54 bin ton kristal şeker, 13 bin ton melas, 95 bin ton yaş pancar posası elde edilecektir. Bunun 75 bin tonu bedelsiz olarak üreticilerimize verilecektir. Görüldüğü gibi üretilen kristal şeker ve melas bugünkü satış fiyatından değerlendirildiğinde yılda 110-120 milyon lira yurt ekonomisine katkı sağlamakla birlikte; bulunduğu çevrenin pancar üreticileri, besicileri, nakliyecileri, kömür ocakları, esnafı da yararlanmaktadır. Kampanya döneminde de halkımıza güvenilir ve sağlıklı şeker sunma gayreti ve çabasından ödün vermeden verimlilik ile kalitede önemli ilerlemeler sağlanacaktır.''
     Konuşmaların ardından fabrikaya ilk pancarı getirenlere hediyeler verildi. Daha sonra protokol üyeleri tarafından kantar açılışı yapıldı. Fabrika alım sahasına ilk pancarı getiren Ayrıdam Köyü Muhtarı Mehmet Altunok birinci olurken, ikinciliği Burunören köyünden Duran Bozbağ, üçüncülüğü ise Günpınar köyünden Kürşat Arslan aldı. İlk 6 sıraya giren üreticilere çeşitli hediyeler verilmesinin ardından kesilen kurban ve dualarla şeker alınmaya başlanıldı.

Editör: TE Bilişim