Erdoğan Akdağ Kampusu Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyuma Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Selda Seçkin, Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Mesut Sipahi, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan sempozyumun açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Turgay Atalay yaptı.  Bozok Üniversitesi’nin 2006 yılında kurulduğunu 2007 yılında Tıp Fakültesi’nin açıldığını,  2010 yılında da geçici olarak kullanılan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmet vermeye başladığını hatırlatan Atalay; “Hastane bünyesinde Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığı olarak 2013 yılında ameliyatlara başladık. 2013 yılında 101, 2014 yılında 176,  2015 yılında ise 162 hastanın başarılı bir şekilde  ameliyatını yaptık” dedi.  
Yeni Tıp Fakültesi Morfoloji Binası ve Hastanenin açıldığı ve imkanlar kullanılarak hastane ve beyin  cerrahisi olarak daha iyi konuma geleceklerine vurgu yapan Atalay “Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz  sempozyumumuza katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey  ve sempozyuma  katılan konuklarımıza  teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Türk Nöroşirurji Derneği Başkanı Prof. Dr. Zeki Şekerci ise Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirurji Ana Bilim Dalın tarafından düzenlenen 1.  Bozok Nöroşirurji Günleri’nde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.  
Türk  Nöroşirurji Derneği’nin bu tür toplantılara çok büyük önem verdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Şekerci “Anadolu’nun  çeşitli yerlerinde bilim yuvaları olarak inşa edilen, faaliyete başlayan yeni üniversitelerin  eğitim araştırma hastanelerindeki meslektaşlarımızın  birinci elden, son derece kalifiye,  konusunda uzman  yetişmiş hocaların ayaklarına gelerek edindikleri tecrübeleri ve son gelişmeleri hızlı bir şekilde kendilerine aktarmalarına olanak sağlayan  çok özel bu toplantıları Türk Nöroşirurji Derneği kuruluşundan beri destekliyor. Bundan sonra da desteklemeye devam edecek. Bu toplantıyı düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.   
Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin genç ve hızla gelişmekte olan  bir fakülte olduğunu belirten  Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Selda Seçkin; “Fakültemizin genç, dinamik ve çok çalışkan öğretim üyelerinin düzenlediği  ve ilk kez gerçekleştirilen toplantıya ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz. Bilimsel çalışmalar ve toplantılar yapmak çok önemli. Konusunda uzman Öğretim üyelerinin bilgi ve birikimlerini, aktarmalarını çok önemsiyor ve değerli buluyoruz” ifadelerini kullandı.
Rektör Prof. Dr.  Dr. Salih Karacabey de konuşmasında  Bozok Nöroşirürji Sempozyumu’nun Yozgat’ta ilk kez düzenlediğinin altını çizerek; “Tıp Fakültemiz ve diğer fakültelerimizim önemli bilimsel çalışmalara imza atacaklarından eminim. Bu yıl birincisini yaptığımız Nöroşirurji  toplantılarının devamını görmek istiyorum.  Önümüzdeki yıl Türk Nöroşirurji Derneği Başkanı Prof. Dr. Zeki Şekerci başkanımızdan söz aldık. Yeni Tıp Fakültemiz ve hastanemiz hizmete girdiğinde önce ameliyat yapıp sonra toplantıyı düzenleyeceğiz” dedi.  
Bozok Üniversitesi’nin yeni bir üniversite olduğunu ve bütün alanlarda gelişmekte olduğunu ifade eden Karacabey; “Bu gelişmeyi olabildiğince hızlı ve sağlıklı yapabilmek için elimizden geleni yapacağız. Tıp Fakültemizin yönetimi, fakültemizin başarılı olabilmesi ve çok iyi hizmetler verebilmesi için elinden geleni yapıyor.  İlimize misafir olarak gelen konuklarımıza teşekkür ediyor ve her zaman bekliyoruz. Genç arkadaşlarımıza destek olacağınızdan eminim.  Yozgat’a ve Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne katkıda bulunacak her arkadaşımıza elimden gelen her türlü imkanı sağlamayı söz veriyorum. Hayat şartları ne olursa olsun, sosyal şartlar ne kadar değişirse değişsin,  bilim insanları bilimsel çalışmalarını hiç bir zaman bırakmazlar, bırakamazlar. Bizler bilim insanlarıyız. Bu noktada dünyanın her yerinde insanların sosyal statülerine dinlerine, dillerine, renklerine bakmaksızın ve ayırmaksızın her zaman her gelişmeye açık insanlarız. Üniversitemizde bunlardan birisi olacaktır.  Sempozyumun başarılı geçmesini diliyor emeği geçenler teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Moderatörlüğünü Türk Nöroşirurji Derneği Başkanı Prof. Dr. Zeki Şekerci’nin yaptığı sempozyumun  birinci oturumunda  Üniversitemiz Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Turgay Atalay: “Hipofiz Bezinin Embriyolojisi ve Gelişimi”,  Yrd. Doç. Dr. Koray Öztürk: “Sellar Bölge ve Hipofiz Anatomisi”,  Yrd. Doç. Dr. Hakan Ak: “Hipotalomus-Hipofiz Aksının Fizyolojisi” konularında bilgiler aktardı. 
Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Selda Seçkin’in moderatörlüğünü yaptığı ikinci oturumda ise Yrd. Doç. Dr. Fatma Gündoğdu: “Sellar Bölge ve Hipofiz Radyolojisi”,  Uz. Dr. Pınar Eser Ocak: “Sellar Bölge Lezyonlarında Ayırıcı Tanı”  konularında katılımcıları bilgilendirdi.  
Devam eden oturumlarda ise Yrd. Doç. Dr. İsmail Gülşen: “Hipofiz Adenomlarında Cerrahi Endikasyonlar ”,  Doç. Dr. Hayri Kertmen “Hipofiz Adenomlarına Transsfenoidal Yaklaşım”, Doç. Dr. İhsan Arık
“Endoskopik Hipofiz Cerrahisi ”,  Yrd. Doç. Dr. Ahmet Küçük “Hipofiz Adenomlarında Cerrahi Tedavi ve Karşılaşılan Sorunlar”,  Prof. Dr. Savaş Ceylan; “Ülkemizde Hipofiz Cerrahisinin Dünü Bugünü ve Yarını ile İlgili Beklentiler ” konulu sunum yaptı. 
Sempozyum sonunda sempozyum başkanı Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey ve Üniversite Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Selda Seçkin, Sempozyum Düzenleme Kurulu’na ve katılımcılara günün anısına Üniversitemiz logolu çini tabak ve ametist taşı hediye etti.

Editör: TE Bilişim