TÜİK tarafından açıklanan sonuçlara göre, Aksaray ilinde ikincil nüfus grubunu oluşturan başlıca grup, Konyalı vatandaşlardan oluşuyor. Aksaray'da yaşayanların çoğunluğu Konya kökenli.

Samsun ilinde ise en büyük ikincil nüfus grubunu oluşturanlar Ordulular. Ordu ve Amasya illerinde ise en büyük ikincil nüfus grubunu oluşturanlar ise Samsunlu vatandaşlar.

Konyalılar Aksaray’ı ele geçirdi (2)

Çorum ilinde ikincil nüfusun büyük bir kısmını Amasyalılar oluştururken, Kayseri'de Sivaslılar ikincil nüfusun büyük bir kısmını temsil ediyor.

Konyalılar Aksaray’ı ele geçirdi (1)

Giresun ilinde ise ikincil nüfus grupları arasında öne çıkan Trabzonlular. Ancak büyük metropollerdeki durum daha karmaşık. Örneğin, Antalya'da en büyük ikincil nüfus grubunu Konyalılar oluştururken, Başkent Ankara'da en fazla sayıda Çorumlu yaşamaktadır. Bursa'da en büyük ikincil nüfus Karslılardan oluşurken, İstanbul'da Sivaslılar en büyük ikincil nüfus grubunu temsil ediyor.

Konyalılar Aksaray’ı ele geçirdi (3)

Yozgat namaz vakitleri 09 Mayıs 2024 Perşembe Yozgat namaz vakitleri 09 Mayıs 2024 Perşembe

İzmir'de en büyük ikincil nüfus grubunu Manisalılar oluştururken, Kocaeli'nde Erzurumlular, Adana ve Mersin'de ise Şanlıurfalılar öne çıkıyor. Hatay ilinde ise en büyük ikincil nüfus grubunu temsil eden grup ise Adanalılar. (Haber Merkezi)

Kaynak: İleri Gazetesi