Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Sivil İnisiyatif Platformu üyeleri; “Korsan ve katil İsrail geçmişte olduğu gibi bugünde insanlık dışı saldırılarıyla, mübarek Ramazan ayı boyunca 800 Filistinli kardeşlerimizi katlettmiş daha da öldürmeye, yok etmeye, çocuk, kadın, hatta bebek demeden hunharca katletmeye devam ediyor” açıklamasında bulundu.
Hiçbir zaman insan olmayı, politikalarını insanlık eksenli belirlemeyi tercih etmeyen katil İsrail’in, canice Filistinli’lere Gazze’de kan kusup, vahşet uyguladığına dikkat çekilen açıklama şöyle:
“Filistinli Kardeşlerimiz,  1948’den bu yana öz yurtlarında sadece Müslüman oldukları için, kıbleleri Mekke olduğu için, peygamberi Hz. Muhammed olduğu için İsrail’in kurşunlarına, füzelerine hedef oluyorlar.
İsrail canileri hunharca, hayvanca Gazzeli kardeşlerimize karşı kan kusarken insanlık onurunu katlederken insanlık seyrediyor susuyor. İnsanlık sustuğu için görmediği, duymadığı için  Filistin soykırıma uğruyor. Çocuklarına, yeni doğan bebeklerine doyamıyorlar. Soykırıma uğrayan Gazzeli, Filistinli kardeşlerimizin  faili İsraildir, azmettiricisi ise sessiz kalan ve vicdanını devreye sokamayan insanlıktır. Katliamın azmettiricileri ölümleri seyretmekle yetinen  BM’dir, Avrupa Ülkeleridir, Ortadoğu ve Arap Dünyasıdır, İsrail’in gizli hamisi İngiltere ve suç ortağı abisi ABD’dir
Kardeşlerim; Bizler Filistin konusunda tarafız çünkü Filistin, Müslümanların ilk kıblesidir. Mescid-i Aksa ümmetin onurudur. Kudüs ümmetin yurdudur.  Filistin, ümmetin yüz akıdır. Filistin, direnişin simgesidir. Filistin, izzetin zillete hakim olduğu mekandır. Filistin, halkı ve devletiyle zalimlere karşı dik duruşun sembolüdür.
Bizler Yozgat Sivil İnisiyatif Platformu olarak,  katil ve zalim İsrail’i kınıyor ve lanetliyoruz. İsrail’in kahpe kurşunlarıyla, kimyasal silahları, bombaları füzeleriyle ölüme  yürüyen Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, gazi olan kardeşlerimize şifa ve sabır niyaz ediyoruz. Bütün İslam aleminin başı sağ olsun. Allah’a olan imanımız ve inancımız; zalimlerin mutlaka kahrolacağıdır. Bizler biliyoruz ki; Günü geldiğinde  onları ağaçlar, taşlar bile kabul etmeyecek arkalarına saklanmalarına müsade etmeyeceklerdir. İsrail mutlaka yaptıklarının hesabını verecektir.
Ey katil İsrail; Çocukları, kadınları katlederek Hitler’in izinden gidiyorsun.
Ey Katil İsrail, Filistin ve Gazze’de kan dökmeye ve işgale devam edersen; tarihçiler Hitler’i yeniden yazmak zorunda kalacaktır.
Ey korsan katil İsrail Batılılardan her zulüm gördüğünde Yahudilere  kapılarını  açan Selçuklu’nun, Osmanlı’nın torunlarının sabrını taşırma!
Ey Müslüman kardeşim! Ey Ümmet! Sizler rahat yataklarınızda korkusuzca uyurken, iftar sofralarınızda ki yemek çeşitlerini sayarken, huzur içinde evlatlarınızı seyrederken, bebeklerinizi koklarken Gazze’de Arakan’da Suriye’de insanlık ölüyor,  Doğu Türkistan’da soydaşlarımız Türk- Müslüman oldukları için baskı zulüm görüyor.  Uyanalım bir olalım birlik olalım. Elimizden ne gelir deyip teslim olmayın. Siyonistlerin ve onların uşaklarının mallarını kullanmayalım , kardeşlerimize dua edelim, maddi manevi yardım edelim. görmeyen gözlerimizi, duymayan kulaklarımızı açalım çıkmayan sesimiz çıksın ..Çıksın ve haykırsın. Yaşasın zalimler için cehennem. Yaşasın Netenyahu için cehennem.”

Editör: TE Bilişim