Belediye Başkanı Yusuf Başer, bu yıl 12’incisi yapılan Sürmeli Festivali’nin önceki yıllara göre daha renkli ve halk katılımlı olduğunu söyledi. Başer, uluslar arası düzeyde ve farklı illerden katılım olmasının ise festivale ayrı bir özellik ve hava kattığını ifade etti.

8-9-10 Temmuz 2011 tarihleri arasında yapılan 12’nci Uluslar arası Sürmeli Festivali üç gün üç gece bir birinden renkli etkinliklerle gerçekleşti. Halk katılımın bu yıl ki etkinliklere yoğun olması organizasyonu gerçekleştiren Belediye Başkanı Yusuf Başer’i de bir hayli memnun etti.

AMACINA

UYGUN FESTİVAL

            Başer, gazetemize yaptığı festivale ilişkin değerlendirmede; “Amacına uygun bir festival oldu” dedi. Önceki yıllara göre bu yıl yapılan cirit ve güreş müsabakalarının festivale ayrı bir hava kattığını belirten Başkan Başer; “Ata sporumuz olan Cirit ve Güreş müsabakaları festivalimize ayrı bir hava kattı. Festival yürüyüşü dahi kendine özgü ve farklı bir havaya sahipti. Coşkulu başlayan festivalimiz coşkulu ve dolu dolu etkinliklerle devam etti.

            Cirit müsabakaları ve Güreşe olan ilgi festivalin daha renkli geçmesini sağladı” dedi.

ÜST DÜZEY KATILIM

            Festival programına TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın katılması, bunun dışında Azerbaycan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Lituanya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan ve Elazığ Belediyesinin gönderdiği sıra gecesi ekibi ile festival programının zenginleştiğine işaret eden Başer, ayrıca Türkiye’nin dört bin yanından gelen Yozgatlılarla etkinliklerin daha da anlamlı bir hale geldiğini söyledi.

HALKIN KATILIMI

MUTLU ETTİ

            Cirit ve Güreş müsabakalarının eklenen bu yıl ki festival programının Cumhuriyet Meydanında yapılıyor olmasının halk katılımını artırdığına dikkat çeken Belediye Başkanı Yusuf Başer; “Bizim için öncelikli amaç festivale halkın katılımı ve sahip çıkması. Bu yıl yapılan gündüz programlara da akşamkilere de vatandaşlar bir hayli ilgi gösterdi. Bu da bizi mutlu etti” dedi. Festivalin ulusal basında da yer bulduğunu ifade eden Başer, festivalle ilgili yurt dışından olumlu tepkiler aldıklarının altını çizdi.

            Başer, festivale katılan herkese teşekkür ederek, gelecek yıllarda yapılacak festivallerin daha zengin ve zengin içerikli olacağı sözünü şimdiden verdi.

 

 

Editör: TE Bilişim