Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşti.
Törene Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Bozok Üniversitesi Rektörü Salih Karacabey, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Garnizon Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Şaban Kütükoğlu ve protokol mensupları katıldı.
Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ve Belediye Başkanı Kazım Arslan, tören aracı üzerinde halkın bayramını kutladı.
Günün anlam ve önemini anlatan konuşma yapan Vali Yurtnaç, iki bin yıllık devlet geleneği ve bin yıllık Selçuklu ve Osmanlı mirasının devamı olan devletimizin kanla, irfanla ve imanla elde edilmiş bir kazanım olduğunu vurguladı.
Vali Yurtnaç, gelecek nesilleri Cumhuriyete sahip çıkma konusunda uyarırken, harici ve dahili düşmanların kötü niyetlerine karşı da devamlı uyanık olmaları konusunda ikaz etti.
Vali Yurtnaç, “Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bu topraklar için fedakarlıkla mücadele eden tüm gazilerimizi minnetle yad ediyor, bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
Törenin devamında halk oyunları gösterileri ve şiirler okundu.
Yozgat Belediye Bandosu ve Yozgat Polis Meslek Eğitim Merkezi Bandosu çaldığı marşlar ile vatandaşları milli coşkunun zirvesine çıkardı.
Tören, bando eşliğinde okulların ve jandarmanın yaptığı geçit ile sonlandı.

Editör: TE Bilişim