Yozgat İl Genel Meclisi üyeleri Çarşamba günü akşamı başlayan 4 günlük İstanbul, Edirne, Çanakkale'yi kapsayan inceleme gezisini tamamlayarak, Yozgat'a döndü.
     Meclis üyeleri gezilerinin son gününde Edirne Valisi Gökhan Sözer'i ziyaret etti.
     Ziyarette bir konuşma yapan Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Üzeyir Arslan, özellikle Edirne gezisinde Yozgat eski Valisi Gökhan Sözer tarafından 2 gün boyunca büyük bir konukseverlikle ağırlandıklarını, beklediklerinden daha büyük bir yakınlık gördüklerini belirterek, kendisine bu konukseverliğinden dolayı teşekkür etti.
     Arslan, ''Sayın Valimiz Gökhan Sözer, gerçekten bize bizim beklediğimizden de daha büyük bir konukseverlik gösterdi. Biz kendilerini zaten çok sevmiştik ve Yozgat'a yaptığı hizmetlerden dolayı kendilerine minnettar olduğumuzu çeşitli vesilelerle iletmeye çalışmıştık. Ancak bu gezimizde gördük ki Sayın Valimiz gerçekten bizlere, Yozgatlılara ayrı bir önem veriyor'' dedi.
     Vali Gökhan Sözer ise, kendisini ziyarete gelen İl Genel Meclisi üyelerini ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu, kapısının bütün Yozgatlılara açık olduğunu dile getirdi.
     Edirne'den ayrılan İl Genel Meclis üyeleri daha sonra Çanakkale Şehitler Anıtı ve Gelibolu Çanakkale Savaşlarının yapıldığı Açık Hava Müzesini de gezdiler. Gezinin son güzergahını da tamamlayan Yozgat İl Genel Meclisi Üyeleri Çanakkale'de Truva Atını da görerek Yozgat'a döndüler.
MECLİSİ ÜYELERİ BİR KAZAYI ÖNLEDİ
     Yozgat İl Genel Meclisi üyeleri tanıtım ve inceleme amacıyla çıktıkları gezide bir kazayı önlediler.
     Meclis üyeleri, Şükrü Paşa Anıtı oto parkına geldikleri anda, yine aynı yere ziyarete gelen bir aracın sürücüsünün dikkatsizliği nedeniyle kontrolünden çıkarak 20 metrelik uçuruma yavaş yavaş gittiğini görerek hemen müdahale ettiler.
     Meclis üyelerinden biri, ön tekerlerinin yarısı uçurumun kenarına gelen ve korkuya kapılan otomobilin sürücüsünü hemen aracından indirerek direksiyona geçti ve ardından yavaş yavaş uçuruma sürüklenen otomobili büyük bir çabayla uçurumun kenarından çıkardı.

Editör: TE Bilişim