Yurt-Kur Müdürlüğünde İdari Personel, Güvenlik Personeli, Kat görevlileri, Kantin-Lokanta çalışanları, Sivil Savunma Müdürlüğü, 112 Acil, Yozgat Belediyesi İtfaiye Ekipleri ve öğrencilerin katılımıyla “Yangın Söndürme Tatbikatı” yapıldı.

            Yurt çalışanları ve öğrencilerin de katılımıyla gerçekleştirilen yangın ve kurtarma tatbikatında heyecanlı anlar yaşandı. Öğrencilerin yoğun ilgiyle izlediği tatbikatta itfaiye katılımcılara, yangın nedir, yangınla karşılaşıldığında nasıl davranılmalıdır, doğru ihbar nasıl yapılmalıdır gibi konular hakkında çeşitli bilgiler verdi. Sivil Savunma Müdürlüğü, 112 Acil ve Yozgat Belediyesi İtfaiyesi katılımlarıyla yapılan yangın tatbikatını Yurt yöneticileri ve öğrencileri de büyük bir dikkatle izledi.

            Yangınlarda ve doğal afetlerde kullanılan, arama kurtarma aracındaki malzemelerin tanıtıldığı uygulamada itfaiyeciler yangında yaralı kurtarma çalışması yaparken yapılan yangın tatbikatında yurtta mahsur kalmış öğrencilerin kurtarılmaları sağlanırken tatbikat çalışmalarına yönelik açıklamalar yapıldı.

GERÇEK GİBİ TATBİKAT

            Yapılan tatbikatta yurtta yangın sirenleri çaldı, öğrencilerin yurdu boşaltması için görevliler anonslarda bulundu. Anonsların ve koşuşturmaların ardından 112 Acil ekipleri, İtfaiye ve sivil savunma ekipleri olay yerine geldi. İçeriden yaralıları çıkarmaya çalışan sivil savunma ekipleri yaralıları ilk müdahale için emniyetli bir yerde sağlık ekiplerine teslim ederken diğer taraftan itfaiye ekipleri üst katlarda mahsur kalan öğrencileri itfaiye merdivenleri ve halat merdivenlerle binadan çıkartmaya çalıştılar.

            Nefes kesen tatbikatı diğer binalarda kalan öğrenciler de heyecanla yaşadı. Dışarıya çıkarılan öğrencilerin ilk müdahaleleri 112 Acil ekipleri tarafından yapılırken, diğer tarafta sembolik olarak yakılan bir ateşi ise öğrenciler yangın söndürme tüpleri ile söndürmeye çalıştılar. Yapılan tatbikatla ilgili olarak açıklama yapan Yurt müdürü Rasim Parlak; “Bugün burada yangın ve deprem olaylarına karşı bilinçli olmak açısından bir tatbikat gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Gayet anlamlı bir tatbikat oldu, bu tatbikat ile olabilecek doğal afetlere karşı yurtta kalan öğrencilerimizin bilinçli olmasını sağladık. Katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Editör: TE Bilişim