Tarihi, turistik güzelliklerin tanıtıldığı uluslar arası ‘Travel Turkey İzmir’ fuarına katılacak olan Yozgat bu yıl açacağı özel stantla fuarın gözdesi olmaya hedefliyor. Yozgat için çok önemli olan bu tanıtım fuarına yerli ve yabancı olmak üzere 128 kuruluş ve 69 il katılacak.
    8-11 Aralık 2011 tarihlerinde İzmir’de düzenlenen Travel Turkey 2011 fuarı Yozgat için büyük önem taşıyor. Fuar sayesinde Yozgat’ın tarihi, kültürel ve turistik değerleri yurtdışından gelecek yabancı organizatörlere, yerel turizm şirketlerine ve turizm acentelerine tanıtılarak, turizmin hareketlendirilmesi amaçlanıyor.
    Turizm alanındaki en önemli buluşmalardan biri olan Travel Turkey 2011 İzmir Turizm Fuarı, bu yıl beşinci kez İZFAŞ, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Hannover-Messe International işbirliği ile İmir’de gerçekleşecek. İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, dünyanın ve Türkiye'nin farklı destinasyonlarından turizm profesyonellerini ağırlayacak.
    Yozgat Valiliği İl kültür ve Turizm Müdürü ve Yozgat belediye  başkalığınca kurulan ekip standa  gelen misafirlere Yöresel yemeklerimiz den testi kebabı, arabaşı, kavurga, parmak çöreği, el kesimi tel kadayıf, çanak çökeleği, çamlık suyu ikram edecek. Yozgat tanıtım broşürleri ve CD’lerinin yanında Yozgat’ta faaliyet gösteren Otel ve Turizm şirketleri de bu fuara katılacak. Ayrıca açılan stant da  mahalli sanatçımız Erhan Özel’de gelen konuklara her gün Yozgat türkülerini seslendirecek.
    Travel Turkey İzmir’in partner ülkesi de belirlendi. Fuar hazırlıkları kapsamında oluşturulan Danışma Kurulu bu Toplantıda partner ülkenin Hollanda olmasına karar verdi.

Editör: TE Bilişim