Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altunok'un 1997 yılında şehit olan oğlu Adnan Altınok'un yenilenen mezarında ortaya çıkan gizemli olay şaşırtıyor. Şehit babası Altunok, oğlunun eski mezar taşının mermerci tarafından parçalanmasına rağmen bayrak ve şehit yazan bölümlerin esrarengiz bir şekilde kırılmadığını söyledi.
BALYOZ DARBESİ
BAYRAĞA DEĞMEDİ
    Haftada iki kez şehit oğlunun Sarı Topraklık Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret eden Altunok, kısa bir süre önce oğlunun mezar taşını yeniletmeye karar verdiğini söyledi.
    Mezarın yenilenmesi için anlaştığı mermercinin eski mezarı parçalamaya başladığında balyoz darbelerinin esrarengiz bir şekilde Türk bayrağı ve şehit yazan bölüme işlemediğini söyleyen Altunok; “Bu mezarı yeni yaptırdım. Önceki mezarı dekorasyon Mermerci Cengiz balyozla parçaladı. Bütün parça parça etti ama elindeki kuvvetli balyoz darbesine rağmen bayrağımız sağlam çıktı. Allah'ın izniyle bu bayrak dünyalar durdukça duracak. Bu bayrağın ucundan dahi tutamayacaklar, kimsenin gücü yetmeyecek.
    Şehidimin mezarını yeniletmiştim. Yenisini koymak için eski mezarı parça parça etti mermerci ama parçalanan mermerlerin içerisinde bu bayrağın köşesi dahi kırılmadı. Bu bayrak dünyalar durdukça duracak. Bayrağı yerinden indirmeye kimsenin gücü yetmeyecek” dedi.
    Türk bayrağının dışında mezarda şehit yazılı bölümün de zarar görmediğini belirten Şehit Babası, şunları söyledi: “Oğlum 1997 yılında şehit oldu. Ben Almanya'daydım, uçak altımda yürümüyor öyle geldim, oğlumu morkta buldum.
    Haftada iki kez geliyorum çiçekleri suluyorum, yavruma Fatiha okuyorum, buradan şehitliğe gidiyor şehitliği ziyaret ediyorum. Bütün şehitler bizim şehitlerimiz. Yavrumu ziyaret ediyorum. Haftada iki kez buradayım.
    Kırılan eski mezardan kırılmayan bir bölümde şehidin ismi. Mermer parça parça oldu ama şehidin ismi sabit kaldı, sabit kalacak. Şehitler ölmez vatan bölünmez diye bir söz vardır. Gerçekten bunlar bir ibrettir, bayrağımız ve şehidin ismi o kadar tahribatın içinde kırılmadan çıktı.”

Editör: TE Bilişim