İşadamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan, açık havada namaz kılmak için düzenlenmiş ibadethane anlamına gelen Namazgah'ın mihenk taşı düzenlenen törenle konuldu. Törene işadamı Şahin'in verdiği sözler ve günün anlamına uygun yapılan konuşmalar damgasını vurdu.
    Anlamlı törene Yozgat Valisi Necati Şentürk, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, ORAN yönetim kurulu üyeleri, Prof. Dr. Hakkı Acun, Dr. Ali Şakir Ergin, siyasetçiler ve vatandaşlar katıldı.
    Törende konuşan Yozgat Valisi Necati Şentürk, Cumhurbaşkanının Yozgat ziyaretinde katıldığı yemekte İlahiyat Fakültesi sözü vererek bunu icraata dönüştüren, ayrıca Yozgat'a bir namazgah kazandıran İşadamı Bilal Şahin'e teşekkür etti.
    Belediye Başkanı Yusuf Başer de Yozgat halkı adına yaptığı namazgah isteğini kısa sürede yerine getiren Şahin'e teşekkürlerini iletti.
    Başer konuşmasında: “Sayın Bilal Şahin önümüzdeki günlerde inşallah İlahiyat Fakültemiz ve fakülteye ait camimizin de temelini atacağını biliyorum.
    Ben bu güzel hizmetler ve hayırlı işler için kendisine Yozgat halkı adına teşekkür ediyorum. Biz açık hava cami diyoruz, namazgah diyoruz. Yozgat'ımızda da bu iki cami hem Şeker Pınar Mahallemizde hem de Eskipazar Mahallemizde bulunmaktaydı. Ama günün şartlarına maalesef mağlup olmuş, sadece Eskipazar Mahallemizde Namazgah Camii'nin ismi kalmış.
    Ramazan ayının bundan sonra sürekli yaza geleceğini yaklaşık 12-13 yıl burada teravih namazının burada kılınacağını biliyorum. Ama mekan olarak küçük olsa da ecdat yadigarı necip milletin bu güzel eserini yaşatması çok önemli.
    Ben saygıdeğer işadamının bu cami yerini korumakla birlikte büyük bir cami ile birlikte Kur'an Kursu ve külliye olarak da talep ediyorum. İnşallah ben saygı değer işadamımızın da bizi kırmayacağını ümit ediyorum” dedi.
CAMİ, KUR'AN KURSU VE KONFERANS SALONU
SÖZÜ VERDİ
    İşadamı Bilal Şahin de kürsüye gelerek yaptığı konuşmada yeni müjdeler verdi.
    Şahin; “Namazgah yapılması için talepte bulunulduğunda peki yaptırayım dedim.
    Şimdide sayın belediye başkanımız diyor ki, 'Yozgatlı buraya cıbır cami der, buraya külliyesi olan bir cami, bir Kur'an kursu, konferans salonu istiyorum diyor. Belediye başkanları halk için hak için hizmet eden insandır. Bir belediye başkanını kırmak saygısızlık olur, hepinizin huzurunda buraya temel atma sözü veriyorum” diye konuştu.
    Namazgah Camii'nin projesini gönüllü olarak üstlenen Prof. Dr. Hakkı Acun'un namazgahın tarihi ve İslam tarihindeki önemini belirtir konuşmasının ardından Dr. Ali Şakir Ergin'un duaları eşliğinde Namazgah'a ilk mihenk taşı konuldu.
Editör: TE Bilişim