İl Halk Kütüphanesi ve Bozok Üniversitesi Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı iş birliği ile düzenlenen Kütüphane Haftası İl Kültür Müdürlüğü Salonunda düzenlenen törenle kutlandı.

            47’nci yılında Kütüphane Haftası, Yozgat Kültür Müdürlüğü fuaye salonunda ve konferans salonunda düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kitap sergisi ile başlayan törene, Vali Yardımcısı Salih Gelgeç, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Taşdemir, İl Defterdarı Mustafa Işık, Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Işık, İl Kültür Müdür Vekili Lütfi İbiş, Ak Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, daire amirleri, Bozok Üniversitesi öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

            Davetliler önce fuaye salonunda kitapları inceledi, ve verilen kokteylle sohbet etti. Daha sonra konferans salonuna geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış Konuşmasını İl Kültür Müdür Vekili Lütfi İbiş yaptı. İbiş, Kültür Müdürlüğü Kütüphanesi hakkında bilgiler verdi.

            Açılış konuşmasının ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Rektör Yardımcısı Cengiz Soykan; “ Bizler üniversitelerde öğrencilerimizin araştırma yapmaları için fırsatlar ve imkânlar sağlamak için varız. Devletimizin bize sağladığı imkânlar çerçevesinde bunu öğrenci ve hocalarımıza sunmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

            Bozok Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi tarafından hazırlanan slâyt gösterisinin katılımcılara sunumunun ardından Bozok Üniversitesi öğrencileri tarafından Kitap, okuma ve kütüphane konularını içeren şiirler okundu. Beğeni ile dinlenen Şiir Dinletisi ile ödül törenine geçildi.

            Törende kütüphanelerden en çok ödünç kitap alan, en çok kitap okuyan ve kütüphanelerden en çok faydalanan yetişkin, çocuk ve öğrencilere; protokol tarafından ödüller verildi. Program Bozok Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim Üyesi Prof. Dr. Taha Niyazi Karaca’nın “Tiyatro Haftası” konulu konferans ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim