Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Adalet Meslek Yüksekokulu'nun yönetici ve öğrencilerinin katılımları ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı ziyaret etti.
    Bozok Üniversitesinden yapılan açıklamada, gelişmesinde desteklerini esirgemeyen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a kısa süre önce açılışını yaptığı Yerköy Adalet Meslek Yüksekokuluna katkılarından dolayı Prof. Dr. İnci Varinli öncülüğünde Yüksekokul Müdürü Abdullah Şengönül, Yüksekokul Sekreteri Oğuz Duygu ve Yüksekokul öğrencileri teşekkür ziyaretinde bulundu. Anayasa Mahkemesi Yüce Divan salonunda gerçekleşen kabulde Başkan Kılıç öğrencilere, Bozok Üniversitesi'nin sorunlarının çözümünde ve gelişmesinde daima yardımcı olmaya çalıştıklarını ve her zaman desteklerinin devam edeceğini söyledi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, ''Rektörümüze Yerköy için bir şeyler yapmamız gerektiğini ifade ettik. Yaptığımız görüşmeler sonucunda Adalet Meslek Yüksekokulu seçeneği öne çıktı ve gayretli çalışmalar sonucunda bugün faaliyetini sürdürdüğünü büyük bir mutlulukla görüyoruz'' dedi.
    Öğrencilere önemli tavsiyelerde bulunan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, ''Ülkemizde başta adliyeler olmak üzere birçok kamu kurumunun nitelikli eleman ihtiyacı Adalet Meslek Yüksekokulları aracılığı ile yetiştirilmektedir. Bu bakımdan adliye teşkilatlarının bu öğrencilerimize ihtiyacı var. Ayrıca Okul açılış töreninde yine ifade etmiştim, öğrencilerimiz hedeflerini yüksek tutmalı. Okul bitince hepsinin dikey geçiş sınavları ile hukuk fakültesine geçmesini bekliyorum'' diye konuştu.
    Öğrencilerin öneri ve beklentilerini dinleyen Haşim Kılıç, öğrencilerin barınma talebine ilişkin konuyu takip ettiklerini ifade etti.
    Ziyarette Rektör Prof. Dr. İnci Varinli günün anısına Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a Üniversitenin rozetini, öğrenciler ise çiçek takdim etti. Ziyaret programı toplu halde fotoğraf çekimi ile son buldu.
Editör: TE Bilişim