Sorgun'da Kaymakam Levent Kılıç göreve başlamasının ardından muhtarlarla tanışma ve bilgilendirme toplantısı yaptı.
     Sorgun Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Kaymakam Levent Kılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Üzeyir Arslan, İlçe Emniyet Müdürü Halil Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İlçe Nüfus Müdürü Celal Katipoğlu, daire müdürleri, mahalle ve köy muhtarları katıldı.
     Kaymakam Kılıç, Pakistan'da yaşanan sel felaketi dolayısıyla zor durumda bulunan bu ülkeye Başbakanlık tarafından açılan yardım kampanyasına Sorgun olarak destek verilmesini istendi. Çeşitli kurum ve kuruluşların bu tür yardım kampanyaları topladığını, geçen hafta İl Müftülüğü tarafından başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde de camilerde yardım toplandığını ifade eden Kılıç, ''Sayın Valimiz en çok bağışın Sorgun'da toplandığını belirtti. Bu beni çok mutlu etti. İlçe olarak camilerimizden 47 bin lira bir yardım toplanmış. Şimdi bu yardımlarınızı kaymakamlığımızın aracılığıyla açılan kampanyada da göstermenizi istiyorum'' dedi.
     Kimliğinde TC numarası bulunmayan vatandaşların da bir an önce nüfus idaresine gidip, kimliklerini değiştirmeleri gerektiğini bildiren Kaymakam Kılıç, muhtarlardan bu güne kadar köylerinde neler yapılıp, neler yapılmamış, yarım kalan işler, köyün sorunlarını içeren birer dosya tutup, kendisine ulaştırmalarını, bu sayede hem muhtarların bu tarihten sonraki çalışmalarını görmüş olacağını, hem de kendi yaptığı çalışmaları değerlendirme fırsatı bulacağını anlattı.
     İl Genel Meclisi Başkanı Üzeyir Arslan ise, 2010 yılı içinde Sorgun'da İl Özel İdaresi tarafından yapılan işlerle ilgili açıklamalarda bulunarak, muhtarlardan yapılan bu işlerle ilgili aksayan yönler hakkında bilgiler aldı. Arslan, muhtarların ''köylere kanalizasyon yapımında vatandaştan alınan katılım payının kaldırılması'' yönündeki önerilerini ise şöyle yanıtladı:
     ''Bizim bu katılım paylarını almama gibi bir şansımız yok. Ancak köyünüzde gerçekten çok fakir ve bu parayı veremeyecek derecede olanlar varsa zaten onlarda katılım payı almıyoruz. Ancak diğer vatandaşlarımız bu parayı ödemek zorundalar. Sizlerden gelen bir diğer şikayet ise köyünüzdeki içme sularının yetersiz olması konusunda. Ancak sizlerde biliyorsunuz ki köylerimizde su saati takmadan su kullananlar var. Bunlar ücret ödeyenlerin sırtından geçiniyor ve bu kaçak sularla bahçe suluyorlar. Artık köy muhtarlarımız da de su saatlerini herkese zorunlu tutmalılar. Bu sorunu ancak bu yolla aşabiliriz.''
     Toplantı, muhtarların çeşitli konularla ilgili olarak daire müdürlerine yönettiği sorularla sona erdi.

Editör: TE Bilişim