Hakkında soruşturma dahi açılmadan profesörlüğü elinden alınan, memurlukla ilişiği kesilen ve sosyal güvenceden dahi mahrum bırakılan  Bozok Üniversitesi’nin eski dekanı, hukuk mücadelesi veriyor. Türkiye’de ilk defa yaşanan bu olay karşısında yargı karar verme aşamasına geldi.

                Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Acar, fakülteye yapılan alımlarda yolsuzluk ve rüşvet iddiası ile Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulanmasının ardından hem işinden oldu hem de makamından. Şuan bir işi ve maaşı bulunmayan eski profesör, ailesinin geçimini sağlayamaz hale geldi.

YOLSUZLUK İDDİALARINI İHBAR ETMİŞTİ

                Operasyon, Bozok Üniversitesi'nde ihalelere fesat karıştırmak ve yolsuzluk iddiaları sonucunda aralarında üniversite de görevli Rektör yardımcısı, daire başkanları ve işadamlarının tutuklanmasıyla sonuçlanmıştı. Halen Yozgat Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmalar devam ederken, kamu görevini yerine getirerek ihale yolsuzluğu ve usulsüz alımlar hakkında suç duyurusunda bulunan Prof. Dr. Hasan Acar'ın üniversite ile ilişiği kesilmişti. Acar, haksız uygulamayı Yozgat İdare Mahkemesine taşımıştı. Mahkemeden gelecek olan sonuç merakla beklenirken Acar, mesleğini ve ailesinin geçimini sağladığı maaşını kaybetmenin zorluklarını yaşıyor.

10’A YAKIN SORUŞTURMA AÇILDI

                Acar, Tıp Fakültesi Dekanı olarak 2009 yılında göreve başladığını, daha sonraki süreçte yolsuzlukların farkına vararak rektörü şikayet ettiğini söyledi.

                “Ancak bir sonuç alamayınca Yozgat Cumhuriyet Savcılığına şikâyet dilekçesi verdim. Savcılık ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturmalar sonucunda: Yolsuzluk, rüşvet, sahtecilik gibi organize suçlardan dolayı 17 kişi tutuklandı. Talebelere yapılan yemek yardımı bile sahte fişlerle dolandırılmış. Halen toplam 27 kişi bu ve benzeri suçlardan dolayı Yozgat Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor” diyen Acar; “Rektörlerin dokunulmazlığı bulunduğu için, Savcılık tarafından Rektör İnci Varinli hakkında soruşturma yapılamadı. Fakat Rektör Şikayetçinin Benim olduğunu öğrendiğinde;  Derhal hakkımda çok sayıda soruşturma başlattı. Açtığı 10’a yakın soruşturmalarda Tarafıma verilmek istenen cezaların tamamına yakını Mahkeme veya YÖK tarafından iptal edildi” dedi.

“SORUŞTURMA AÇILMADAN İŞTEN ATILDIM”

                Acar, gelişen olaylar karşısında Rektör İnci Varinli’nin soruşturma dahi açmadan profesörlük unvanını elinden aldığını söyledi. Acar şöyle konuştu: “Bu ve benzeri Soruşturmalardan sonuç alamayan Rektör İnci Varinli sonunda çok kızdı ve, soruşturma bile açmadan profesörlük unvanımı aldı, üniversite ile ilişiğimi kesti. Yani tam bir “İdari katliam” yaptı.

“ÇOLUK ÇOCUĞUMUN RIZKINI KESTİLER”

                Ben ise Sadece Allah rızası için yaptığım bu girişimler nedeni ile; çoluk çocuğumla beraber:  Maaşsız ve  sosyal güvencesiz ortada kaldım. Yaşanan bu olay; Türkiye’de ve Dünya da medeni ülkelerde ilk kez görülen bir hukuk olayı olarak tarihe geçti.

                İdarecilik yaptığı Üniversitede bu kadar yolsuzluğun yaşandığı Rektör Varinli halen görevde ve 16 Nisanda yapılacak Rektörlük seçimlerinde tekrar aday olduğunu açıkladı. Ben ise; yaklaşık bir yıldır işsiz, parasız, sosyal güvencesiz  olup,  Halen Yozgat İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı vermesini beklemekteyim.”

Editör: TE Bilişim