Her geçen gün gelişen, büyüyen, ilim, irfan yolunda önemli adımlar atan, yeni yönetimi ile farklı bir ivme yakalayan Bozok Üniversitesi’nin bu gelişimine hayırseverler de destek veriyor. Daha önce Bozok Üniversitesi tarafından “fahri doktora” unvanı verilen İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri, hemşerimiz Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ismini taşıyan, kütüphane ve müze olarak da kullanılacak “Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Tarih ve Kültür, Araştırma ve Uygulama Merkezi” Bozok Üniversitesi bünyesine kazandırılacak.
    Bu yöndeki çalışmalar Bozok Üniversitesi rektörlük yönetimi tarafından da hızlandırıldı. İhsanoğlu’nun 10 binin üzerinde kitap, tarihi ve kültürel değeri olan eşya ve sanat eseri bağlıyacağı merkezin bir an önce üniversite bünyesine kazandırılması için harekete geçen Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ve ekibi, uzman ekip ve hayırseverlerin temsilcileri ile bölgede incemelemerde bulundular. İnceleme gezisine Hayırsever İşadamı Erdoğan Akdağ’ın mimarı da hayırsever işadamı tarafından yaptırılacak camii ile ilgili tespitlerde bulunmak ve teknik destek vermek üzere katıldı. 
    Üniversite Genel Sekreter Vekili Yrd. Doç. Dr. Eyyup Ecevit, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Rasim İlhan, İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri  Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Mimarı Prof. Dr. Amır Pasıc ve Hayırsever İşadamı Erdoğan Akdağ’ı temsilen Ayhan Mete katıldı.
    Rektör Prof. Dr. Uçar: “Bozok Üniversitesinin 80-100 yıllık geleceğini kurtaracak projeye imza atıyoruz. Yozgat’ın tarihini, kültürünü yansıtan “Tarihi Kent Modelini” kampüsümüze inşa edeceğiz” dedi.
    Uçar, Bozok Üniversitesi’nin gelişiminde Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Hayırsever İşadamları Erdoğan Akdağ ve Bilal Şahin gibi çok değerli insanların emeklerinin büyük olduğunu belirterek; “Bu değerli kişilerin katkıları ile önümüzdeki yıllarda Yozgat’ın tarihini, kültürünü, yansıtan “Yozgat Tarihi Kent Modelini” Üniversitemiz Erdoğan Akdağ Kampüsü’nün tam ortasına inşa etmek istiyoruz. Dolayısıyla Sayın Prof. Dr. Ekmeledin İhsanoğlu ile yapılan işbirliği ile kendilerinin paha biçilmez eser ve kitaplarla katkıda bulunacağı aynı zamanda müze ve kütüphane olarak kullanılacak olan “Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Tarih ve Kültür, Araştırma ve Uygulama Merkezi” , Sayın Erdoğan Akdağ’ın yaptıracağı camii restorasyonu devam eden tarihi köprüler ve sosyal tesislerle birlikte komple bir proje şeklinde kampüsümüzü şekillendirme düşüncemiz var. Bu düşüncemizin bir adımını da bu merkez ve camii ile atmış olacağız” dedi.
    Tarihi köprülerin restorasyonunun hali hazırda devam ettiğini hatırlatan Uçar; “İşte tam da bu noktada desteğe ihtiyacımız var. Bilindiği üzere kampüsümüz hızlı adımlarla büyüyor ve bu projelerle daha da büyüyecek. Mevki olarak kampüs giriş kapımızın yan tarafında bulunan Yozgat-Boğazlıyan-Kayseri yolu kampüsümüz içinden geçiyor ve bu yol kampüsümüzü ikiye bölüyor. Yolun diğer tarafı da Üniversitemize aittir. Dolayısıyla biz kampüsümüzü tek parça olarak görmek istiyoruz. Yozgat-Boğazlıyan-Kayseri yolunun kampüsümüz dışından geçirilmesi gerekmektedir. Önümüzdeki dönemlerde planımız mevcut yolun sağında solunda öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın vakit geçirebilecekler sosyal tesisler yaparak Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kampüsü’nde olduğu gibi bir yaşam alanı yaratmaktır.
    Biz kampüsümüzün yapılanmasını bir bütün olarak değerlendiriyor ve üzerinde cami, konak, gölet, restoranlar, kafeteryalar gibi öğrencilerimizin ve akademik-idari personelimizin yararlanacağı sosyal mekanların oluşturulmasını gerekli buluyoruz. Bu iki değerli proje ile de bu niyetimizin ilk adımını atmış olacağız. Bu projeler Üniversitemizin 3-5 yılını değil 80 -100 yılını kurtaracak projelerdir. Bu vesile ile iki değerli projenin hayata geçirilmesinde destek veren Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na ve Hayırsever İşadamımız Sayın Erdoğan Akdağ’a teşekkür ediyor; projelerin Üniversitemize ve Yozgat halkına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim