Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, kentte daha önce hiç alt yapı çalışması yapılmadığını, tamamen görsel çalışıldığını ileri sürdü.

     Başer, Yozgat Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün Köseoğlu Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki altyapı çalışmalarını inceledi.

     Altyapı çalışmalarının yapıldığı alanda basına açıklama yapan Yusuf Başer, ilkbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte kanalizasyon çalışmalarına hız verdiklerini kaydetti.

                Kanalizasyon çalışmaları biten alanın sıcak asfalt ile kaplanacağını ifade eden Başer, ''Ekiplerimiz Köseoğlu Mahallesi'nde yaklaşık bir kilometre alanın yer hattının değiştirmesini yapıyor. Burada su ve kanalizasyon isale hattını tamamen yeniliyoruz. Çalışmalarımızı 5 ile 10 gün içerisinde tamamlayacağız. Mahalle sakinlerinden çalışma süresince verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyorum'' şeklinde konuştu.

                Yozgat'lılara 80 yıl önce yapılmış demir borularla içme suyu verildiğini söyleyen Başer açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

                'Bu çalışmanın belediyemize, borusuyla, asfaltıyla, tadilatıyla tamiratıyla maliyeti 1 milyon liradır. Çalışmamız sadece bu mahalle ile sınırlı kalmayacak, uygun olan tüm mahalle ve sokaklarda çalışmamız devam edecek. En kısa zamanda sokak ve caddelerin bozulan asfaltları yapılacak. Biz biliyoruz ki Yozgat'ta doğal gaz ve alt yapı çalışmalarından dolayı cadde ve sokakların asfaltları bozuk durumda. En kısa zaman da asfaltlama çalışmalarına hız vererek bu sokak ve caddelerimizin bozulmasını önlemiş olacağız. Yozgat'ta daha önce hiç altyapı çalışması yapılmamış, tamamen görsel çalışılmış, biz doğru olanı yapıyoruz, altyapı çalışmasını tamamlıyoruz. Sloganımız temiz ve yeşil Yozgat.''

Editör: TE Bilişim