Eser Grant Otel'de düzenlenen toplantıda, Halkbank Kayseri Bölge Koordinatörü İbrahim Korkut, KOBİ Pazarlama Daire Başkanı Metin Sezici, Uluslararası Bankacılık ve Yapılandırılmış Finansman Daire Başkanı Recep Güleç, Yozgat'taki KOBİ'lerin yetkili ve temsilcileriyle bir araya geldi. Katılımcılarla Halkbank'ın banka ve yurt dışı kaynaklı KOBİ kredileri ve sektörlere özel KOBİ Destek Paketleriyle ilgili detaylı bilgiler verildi.
     Halkbank'ın en zor günde bile reel sektörün yanında yer aldığını belirten KOBİ Pazarlama Daire Başkanı Metin Sezici, ''Finansal kriz nedeniyle geçtiğimiz sene sektör kredi kullandırmada geri adım atarken biz Halkbank olarak 2009 yıl sonunda KOBİ kredilerini de içeren ticari kredilerimizi bir önceki yıla göre yüzde 23,6 artırdık.
    Kötü gün dostu Bankamız, ekonomik değerlerin yükselişe geçtiği 2010'da da bu performansını sürdürdü. Bankamız yılın ilk 9 ayında nakdi kredileri de içeren toplam kredilerini yüzde 25,8 artırarak 52,6 milyar TL'ye çıkardı. Yılın ilk üç çeyreğinde KOBİ ve esnaf kredilerini de içeren ticari kredilerimiz yüzde 21,1 artış sergiledi'' dedi.
     Halkbank'ın uluslararası finans kuruluşlarından sağladığı kaynağın 1,5 milyar dolara ulaştığını belirten Uluslararası Bankacılık ve Yapılandırılmış Finansman Daire Başkanı Recep Güleç, bankalarının, Avrupa Yatırım Bankası'yla büyüyen Anadolu'ya kredi kolaylıkları projesi kapsamında imzaladığı protokolle 50 milyon Euro'luk yeni bir kaynağa daha sahip olduğunu kaydetti. Güleç, ''Bu kaynağa kendi kaynaklarımızdan eşit miktarda katkı sunarak toplam 100 milyon Euro'yu ülkemizin kalkınmada öncelikli yörelerinde faaliyet gösteren KOBİ'lerimize kredi olarak kullandıracağız. Ayrıca KOBİ'lerin yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarını desteklemek için 2011 yılında Fransız Kalkınma Ajansı ile 100 milyon Euro tutarlı yeni bir protokol imzalamaya hazırlanıyoruz'' diye konuştu.
     Halkbank'ın KOBİ'lere yönelik banka kaynaklı ve yurt dışı kaynaklı orta ve uzun vadeli işletme yatırım kredileri, KOSGEB, Eximbank, Ticaret ve Sanayi Odaları kaynaklı kredileri olmak üzere 50'ye yakın ürün çeşidi bulunduğunu ifade eden Güleç, bankanın sektörlere özel KOBİ Destek Paketlerinin 7 yıl vadeli yatırım, 4 yıla vadeli işletme kredisi fırsatı sunduğunu, geniş bir yelpazede filansal çözüm sunan KOBİ Destek Paketlerinin, avantajlı faiz oranları, uzun vade seçenekleri, ödemesiz dönem fırsatlarıyla dikkat çektiğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim