Yozgat kentinin kuruluşundan itibaren ticaret alanı olarak kullanılan Un Pazarı bölgesini yeni bir çehreye kavuşturmak üzere çalışmalara başlandı.

     Yörede üretilen ürünlerin satışının yapıldığı Un Pazarı bölgesinin tarihi dokuya uygun bir görüntüye kavuşturulacağını belirten Belediye Başkanı Yusuf Başer, bölgede ölçüm çalışmalarına başlanıldığını bildirdi. Başer, ''Un Pazarı'nı çevreleyen işyeri ve binalara tarihi dokuya uygun olarak kaplama yapılıp, ortada kalan meydan kısmı daha kullanışlı ve modern bir görüntüye kavuşturulacak. Bu çalışmalarda Osmanlı Mimarisi ön planda tutulacak'' dedi.

     Hazırlanan projeye göre ölçümlere başlanıldığının altını çizen Başer, ölçümler sonrasında maliyetin çıkacağını ve bölgede işyeri bulunanlardan katılım payı alınacağını ifade etti.

     Belediye Başkanı Yusuf Başer, ''Un Pazarı kent merkezinde, tarihi Çapanoğlu Cami, ticaretin yapıldığı Sıra Mağazalar ve Cumhuriyet Meydanı bölgesi arasında yeralan bir yer. Kentin kuruluşundan itibaren burası daha çok tarım ve hayvan ürünlerinin pazarlandığı, satıldığı bir yer olarak faaliyetini sürdürmüş. Günümüzde de aynı doğrultuda hizmet vermekte, kentimiz için önemli yerlerden birisidir'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim