Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Ferman Zararsız ve Engelliler Komite Başkanı Durak Kayiş, düzenledikleri ortak basın açıklamasında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engellilerin sembolik olarak yılda bir kez hatırlandığı günler olmaması gerektiğini söylediler.
    Günün anlam ve önemini belirten açıklamalarında insanların kendilerini 'gözleri görmeyen', 'elleri olmayan', 'konuşamayan' insanlar gibi görmesini isteyen Zararsız ve Kayiş; “Hizmet-İş Sendikası Engelliler komitesi olarak başkanıyla, yöneticileriyle çalışanları ve tüm üyeleriyle engelli çalışanlarımızın neler yaşadığını anlamak onların duygu ve düşüncelerine tercüman olmak için bu günde duyarlılık oluşturmak istiyoruz” dediler.
    1992 yılında Birleşmiş Milletlerin aldığı kararla 3 Aralık Günü'nün uluslar arası engeliler günü olarak ilan edildiği hatırlatılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “3 Aralık dünya engelliler günü”,yılda bir kez hatırlamak değil,hep hatırda kalmak bilincinin yetiştirilmeye çalışıldığı bir gün.. Toplumu engellinin sorunlarından haberdar kılmak ve bu sorunların çözümünde toplumu oluşturan tüm bireyleri harekete geçirmektir önemli olan.lşte tam da bu noktada “epmati” dediğimiz kavram girer devreye: Kendini karşıdakinin yerine koyarak, olaylara onun gözüyle bakmak, onun yaşadıklarını anlamaya çalışmak.
    Siz hiç tekerlekle sandalyede oturup koşmayı denediniz mi? Siz hiç gözlerinizi bağlayıp annenizi görmeyi denediniz mi? Siz hiç kollarınızı bağlayıp birinin size yemek yedirmesini, su içirmesini beklediniz mi? Siz hiç konuşmayıp şarkılar söylemek istediniz mi?
    Engellerin tüm sorunlarının tartışıldığı, paylaşıldığı ve çözüm yolları arandığı bir gün... Bu günü sembolik gösterilerin ötesinde engellilerin sorunlarının gerçekten ortaya konulduğu, çözüm için temenniler değil, fiili adımların atıldığı bir gün olarak görmek ve idrak etmek istiyoruz.”
    Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Ferman Zararsız ve Engelliler Komite Başkanı Durak Kayiş; “Hizmet-İş Sendikası Engelliler komitesi olarak başkanıyla, yöneticileriyle çalışanları ve tüm üyeleriyle engelli çalışanlarımızın neler yaşadığını anlamak onların duygu ve düşüncelerine tercüman olmak için bu günde duyarlılık oluşturmak istiyoruz.
    Engelli bir çalışan neler yaşar, sıkıntıları nelerdir ne gibi talep ve beklentileri vardır, aktif olarak iş hayatında yer almak bir engelli için ne ifade eder, iş arkadaşları ve işverenleri ile ilişkileri nasıldır, toplum, engellinin sunduğu hizmet yada ürünü nasıl değerlendirmektedir bu ve benzeri sorulara sağlıklı cevaplar verebilmek için öncelikle sendikamızın da temel sloganında geçtiği üzere “önce insan, önce emek” sözünü unutmamak gerek. Çünkü öyle zaman olur ki engelli bir çalışan 2-3 kat emek harcayarak işi/ürünü/hizmeti ortaya koyar. işte bu sebeple diyoruz ki; emeğin engellisi olmaz.
    3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle başta Sendikamız Hizmet-İş'in engelli ve engelli yakını üyelerimizin ve tüm engellilerimizin bu özel günlerini kutlar, kendilerini iş hayatında ya da evde ortaya koydukları emeklerinden ötürü tebrik ediyoruz.Çünkü “emek kutsaldır ve emeğin engellisi olmaz.” 3 Aralık dünya özürlüler gününde sağlıklı ve engelsiz günler temennisiyle saygılarımızı sunuyoruz” dedi.       
Editör: TE Bilişim