Programa, AK Parti Gurup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, daire müdürleri, muhtarlar, AK Parti, CHP, MHP, DP, Saadet Partisi il ve ilçe teşkilatları ile vatandaşlar katıldı.
     Törene katılanların bayramını tek tek dolaşarak kutlayan Vali Şentürk, bayramın kazasız, belasız güzel bir şekilde geçmesi dileğinde bulundu.
     CHP İl Başkanı Ali Keven, AK Parti Gurup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ ile bayramlaşırken ''Umarım bol 'hayır'lı bayramlar geçiririz'' dedi. Bunun üzerine Bozdağ, ''Bizim sayemizde hayırı da öğrendiniz'' şeklinde yanıt verdi.
UNUTULANLAR
 HATIRLANDI
    Yozgat Valisi Necati Şentürk, diğer il yöneticileriyle birlikte bayrama rağmen görevlerine devam eden polis memurları ile jandarma personeli ile rahatsızlıkları nedeniyle hastane, bakım evinde kalanlar ile yurtlarda barınan kimsesiz çocukları ziyaret edip, bayramlarını kutladı.
    Bayram ziyaretinde Vali Şentürk'e, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu, AK Parti Gurup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, İl Genel Meclisi Başkanı Üzeyir Arslan ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer eşlik etti.
     Vali Şentürk ve beraberindekiler sırasıyla Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Devlet Hastanesi, Belediye Huzur Evi, Sosyal Hizmetler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Çocuk Yuvasını ziyaret etti.
     İl yöneticileri, Devlet Hastanesinde rahatsızlıkları nedeniyle yatan hasta ve yakınlarını ziyaretinde karanfil verip, ''acil şifa'' dileğinde bulunup, Belediye Huzur Evine geçtiler.
     Burada Belediye Başkanı Yusuf Başer, huzurevi hakkında bilgi verirken, belediye meclisinde aldıkları karar ile Huzurevinin, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne devredilmesini kararlaştırdıklarını söyledi.
     Halen devir için bürokratik işlemlerin devam ettiğini belirten Başer, karşılıklı protokolün imzalanmasıyla birlikte Huzurevinin Sosyal Hizmetler bünyesine geçeceğini ve bu kuruma ait Esenli Huzurevinde barınan yaşlıların ise devri yapılacak olan Huzurevine taşınacağını dile getirdi.
     Başer, 75 kişilik yatak kapasiteye sahip olan Huzurevinde aynı zamanda kadın sığınmacıların da kaldığını sözlerine ekledi.
     Sosyal Hizmetler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine geçen il yöneticileri burada da bedensel ve zihinsel engelliler ile bir süre sohbet etti. Vali Şentürk, burada yaptığı konuşmada, özürlülerin iyi bakılması gereken insanlar olduğunu, onların kendi üzüntülerinin zaten kendilerine yeteceğini vurgulayarak, özürlüleri kimsenin üzmemesini istedi. Şentürk, ''Eğer özürlülerimizi üzen, kalbini kıran, onları ağlatan kişiler olursa ben de onları üzerim, kalplerini kırarım, ağlatırım'' uyarısında bulundu.
     Son olarak Çocuk Yuvası ziyaretinde Vali Necati Şentürk ve beraberindekiler, Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsmail Doğan'dan kurum hakkında bilgiler aldı.
Editör: TE Bilişim