Bozok Üniversitesi son olarak Avrupa Birliği Leonardo da Vinci (VETPRO) Programı kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü’nün sahipliğinde yürütülen “Çocuk Trafik Eğitim Parklarında Etkin Eğitim Projesinde yerel ortaklardan birisi olarak etkin katılım gösterdi.
    İl Emniyet Müdürlüğü’nün sahipliğinde yürütülen projede; Polonya, Slovakya, Bozok Üniversitesi, Yozgat Belediyesi Başkanlığı, Yozgat Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Şoförler ve Otomobilciler ile Esnaf Odası ve İstanbul MBB Trafik Mühendisliği olmak üzere toplam yedi kurum ortak olarak yer aldı. 01 Eylül 2010 tarihi itibariyle uygulanmasına başlanan proje 01 Ağustos 2011 tarihi itibariyle başarıyla sonuçlandırıldı.
    Ülkemizde trafik kazalarının en aza indirilmesine imkan tanıyacak bir eğitim programı geliştirmeyi amaçlayan proje kapsamında; Avrupa Birliği ülkelerinin benzer Trafik Eğitim Parklarında, eğitimden sorumlu personelin eğitiminin, yaş gruplarına göre benimsenen eğitim metotlarının ve eğitimler esnasında kullanılan uygulama materyallerinin neler olduğu, iyi uygulamaların ülkemizde uygulanabilirliğini gözlemlendi.
    Proje amaçlarının gerçekleştirilmesiyle öğrencilerin teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı vererek ideal bir trafik kültürü oluşturulmasına ve trafik kazalarının en aza indirilmesine imkan tanıyacak bir eğitim programı üzerinde çalışmalara başlanmış, bu alanda ihtiyaç duyulan nitelikli personel sertifikalandırıldı.
    Proje kapsamında 2011 yılı içerisinde dış ortak olan iki Avrupa Birliği ülkesine ikişer haftalık iki hareketlilik gerçekleştirildi. Mart ayı içerisinde Polonya/Wloclawek’e, gerçekleştirilen hareketliliğe Üniversitemizi temsilen Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Güneş Salı katıldı.
Editör: TE Bilişim